На живо

7

BDS и Жана Бергендорф с песен за детството

"Детство" е песен, която цели най-вече да стимулира подрастващото поколение към активности на открито, на каквито се радваха, израстналите през 90-те години

Публикувано на 16 Юни 2022
BDS и Жана Бергендорф с песен за детството
Снимка: BDS YouTube

Водени от желанието си да създават независимо изкуство, BDS и Жана Бергендорф представиха авторска песен.

"Детство" идва придружена от видеоклип, който излезе в Деня на детето.

Песента цели най-вече да стимулира подрастващото поколение към активности на открито, на каквито се радваха, израстналите през 90-те години. Днес, децата прекарват по-голямата част от свободното си време пред телефони, таблети и компютри.

Текстът на "Детство" разказва за положителните емоции, които доставят игрите като "Народна топка", "Стражари и апаши", спортове като футбол и карането на колело.

Авторите са уверени, че хип-хоп жанрът може да достигне до младото поколение, като в песента са използвани позитивни послания със стремеж накратко да бъде разказано колко е хубаво да се използват безгрижните години за колективни занимания.

Като млади артисти авторите чувстват лична отговорност за това да се опитат да повлияят на статистиките, сочещи, че все повече младежи се "забавляват" чрез употреба на забранени вещества, енергийни напитки, електронни игри и прояви на агресия в училище и извън него. 

"Детство" е проект, в който вложихме енергия, свободното си време и лични средства, като останахме удовлетворени от крайния резултат", споделят BDS   и Жана Бергендорф. 

Ключови думи: