На живо

7

БЧК с кампания за набиране на средства за пострадалите от труса в Турция

Кампанията на БЧК може да бъде подкрепена и със SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори

Публикувано на 07 Февруари 2023
БЧК с кампания за набиране на средства за пострадалите от труса в Турция
Снимка: btvnovinite.bg

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция.

БЧК е в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб на ТЧП, ръководещ операцията по подпомагане, както и с Министерството на вътрешните работи и ГД ПБЗН.

Открита е специална банкова сметка в лева: IBAN: BG64UNCR76301078660913 за пострадалите от земетресението в Турция. Подробности ТУК

Кампанията на БЧК може да бъде подкрепена и със SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Българският Червен кръст също така обявява кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г.

В момента най-неотложни са нуждите от: нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; ново спално бельо; нови топли завивки; хигиенни материали (за лична хигиена), семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Даренията за София ще се приема в 9-та Районна служба на ПБЗН ж.к. „Люлин“ 10, бул. "Д-р Петър Дертлиев" 1989, от 9:00 ч. до 18:00 ч., както и в областните организации на БЧК. Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Ключови думи: