На живо

7

Bazzi пусна нов сингъл от предстоящия си албум

Парчето включва мотиви от ню уейв класиката на Fiction Factory „(Feels Like) Heaven“

Публикувано на 24 Август 2022
Bazzi пусна нов сингъл от предстоящия си албум

Bazzi сподели нов сингъл.

Парчето на оглавяващият класациите мултиплатинен поп феномен, е озаглавено "Heaven" и е написано съвместно с дългогодишния му сътрудник Kevin White – от номинираното за награда Grammy дуо Rice N’ Peas (G-Eazy, Jason Derulo). Песента включва мотиви от ню уейв класиката на Fiction Factory „(Feels Like) Heaven“.

„За мен "Heaven" е интересен, защото изборът на сингъл от албума е наистина труден. Infinite Dream е толкова разнообразен и показва много различни страни на моите творчески способности. Да избера един сингъл, който да представя целия проект, е невъзможно, но „Heaven“ е нещо, което сметнах, че феновете ще харесат и че ще бъде добър предшественик на цялата лудост и безумие, които ще могат да чуят в албума. Създадох „Heaven“ в Хавай преди около 2 години и половина с дългогодишния ми сътрудник и най-добър приятел – Kevin White. Когато слушам записа, все още виждам розовите и лилави залези... и всички останали луди неща, които се случиха там. Надявам се за всички да бъде такова удоволствие да го слушат, каквото беше за нас да го създадем“, споделя Bazzi.

Албумът Infinite Dream съдържа 19 песни, сред които “Will It Ever Feel The Same?”, “I Like That” (който е включен в хитовия телевизионен сериал на Amazon – „The Summer I Turned Pretty“), “Young & Alive” и забележителния нов химн „Miss America“, в чийто музикален видеоклип участва Bazzi, заедно с актьора Dylan Sprouse и супермоделите Barbara Palvin и Yovanna Ventura.

Bazzi ще отбележи излизането на албума с епично хедлайн турне в Северна Америка – най-голямото до момента. Продуцирано от Live Nation турне – The Infinite Dream Tour, стартира на 17-ти октомври в Далас, Тексас и след това продължава до средата на ноември.

За Bazzi:

Син на ливански имигрант и американка, роденият в Кантон, Мичиган, Bazzi се премества в Калифорния заедно с баща си по време на последната си година в гимназията, където сам написва и продуцира поредица от успешни хитове, като „Alone“ и „Beautiful“, събирайки милиони глобални стриймвания и влизайки в топ 10 на различни влиятелни плейлисти. Вече с над 1,9 милиарда стриймвания, получилият 5 платинени сертификата от RIAA – „Mine“ (2018 г.), беше истински пробив за Bazzi, изкачвайки се до #1 в CHR/Top 40 и влизайки в топ 20 на класацията Hot 100 на Billboard, след като достигна #1 в почти всички стрийминг платформи. Сякаш всичко това не е достатъчно, придружаващото го видео има над 192 милиона гледания само в YouTube. Похвален от Playboy за своя „огъващ границите на жанра подход към писане на песни,” платиненият дебютен албум на Bazzi – Cosmic, дебютира в топ 15 на SoundScan/Billboard 200 след издаването си през 2018 г., събирайки над 4,3 милиарда глобални стриймвания с хитове като четирикратно платинената, влязла в топ 40 хитова дуетна версия на „Beautiful (Ft. Camila Cabello)“, придружена от грандиозна визуализация, която вече има над 188 милиона гледания. През 2019 г. Bazzi представи първия си микстейп – Soul Searching, събрал над 1,8 милиарда слушания благодарение на платинени сингли като „I.F.L.Y.“ и „Paradise“. Приветстван от Billboard като „най-личната му творба до момента“, проектът дебютира в топ 20 на класацията Billboard 200. „Paradise“ се оказа един от най-големите хитове на Bazzi – с над 675 милиона глобални стриймвания до момента.

Bazzi се възползва максимално от своята 2020 г., издавайки поредица от интимни и дълбоко изповедни песни, включително „Young & Alive“, „Renee’s Song“, „I Got You“, „I Don’t Think I’m Okay“ и „ Crazy“ – всички те събраха милиони стриймвания по целия свят. Впечатляващата поредица от сингли беше последвана от хита от 2021 г. – „I Like That“, който беше придружен от колоритен официален видеоклип, режисиран от Christian Breslauer (Roddy Ricch, Doja Cat, Yungblud) и с участието на негови близки приятели, като инфлуенсърите Luca Sabbat, Scarlett Rose Leithold, Charlotte D’Alessio, Valentina Bilbao, Bruna Lirio, Chandler Lovelle, Duke Nicholson и други . Съвсем наскоро Bazzi сподели дълбоко личния трак „Will It Ever Feel The Same?“, впечатляващия нов поп химн „Miss America“ и божествената “Heaven”.

Bazzi се готви да издаде третия си албум Infinite Dream, който трябва да излезе на 16-ти септември, както и да тръгне на най-голямото си турне досега, в подкрепа на новия албум. С над 9 милиарда стриймвания до момента в цял свят, Bazzi е изцяло фокусиран върху бъдещето.

Снимка: WMG

Сингълът “Heaven” вече е наличен във всички дигитални платформи и стрийминг услуги. Парчето е част от третия солов албум на Bazzi – Infinite Dream, който излиза чрез Atlantic Records/Орфей мюзик на 16-ти септември и вече е наличен за предварителни поръчки и предварително запазване.

Ключови думи: