На живо

7

Баз светлинна година разказва своята история

Отправяме се към безкрая и отвъд от 17 юни

Публикувано на 10 Февруари 2022
Баз светлинна година разказва своята история
Снимка: Форум Филм България

Всички познават и обичат Баз светлина година – една от двете най-любими играчки на Анди във филмите от изключително успешната и обичана анимационна поредица Играта на играчките. Но познаваме ли истинския героичен тестов пилот, който се превръща във вдъхновение за изработването на емблематичната играчка? Този юни Баз светлинна година ще ни разкаже уникалната история на този смел космически рейнджър, който ще ни отведе на незабравимо пътешествие отвъд границите на въображението и ще ни покаже, че силата на човешкия дух не познава граници. 

Новият трейлър на Баз светлина година разкрива част от забележителния, изпълнен с много опасности, но и с верни другари, фантастичен свят на Баз, който се отправя на мисия до безкрая и отвъд, за да изведе хората от капана на непозната планета и да ги отведе у дома. Но дали всичко е така, както изглежда? И как се справя един герой, когато всички разчитат на него?

Режисьор на Баз светлина година е Ангъс Маклейн (Търсенето на Дори), който е част от екипа на Пиксар от 1997 г. и работи като аниматор по хитове като Приключението на бръмбарите, Играта на играчките 2,  Таласъми ООД и Феноменалните. Той споделя за дългогодишното си желанието да се потопи по-дълбоко в интригуващия свят на Баз:

„В Играта на играчките само се загатва за невероятна история на Баз Светлинна година като космически рейнджър и винаги съм искал да изследвам допълнително този интересен свят. Чудих се, какъв е бил филмът, който Анди е гледал и след това е поискал да има Баз за своя играчка. Исках да гледам този филм, а сега имам късмета да го направя“.

Снимка: Форум Филм България

Реализиран с впечатляващ размах и въображение, Баз Светлинна година обещава спиращ дъха визуален спектакъл и дълбока и интригуваща история в най-добрите традиции, както на Дисни и Пиксар, така и на фантастични класики като Междузвездни войни и Стар Трек.

Отправяме се към безкрая и отвъд с Баз Светлинна година, само в кината от 17 юни.

Ключови думи: