На живо

7

"Бързи и яростни 10" идва в кината от 19 май

Лентата дава началото на последната глава от епичната сага, в която Доминик Торето (Вин Дизел) и семейството му се изправят срещу най-страшния и безскрупулен противник до момента

Публикувано на 21 Април 2023
Снимка: Форум Филм България

Франчайзът "Бързи и яростни" е световна сензация повече от две десетилетия, като всеки нов филм надгражда предишния, печели нови и нови фенове и генерира високи очаквания за следващото, изпълнено с адреналин изживяване пред големия екран.

Поредицата претърпя забележително развитие, като започна от локални улични състезания и стигна до обири и глобален шпионаж, но в нито един момент не загърби основните си теми и елементи – бързите коли, вълнуващ екшън, чувството за дълг, свободата и разбира се, семейството.

Снимка: Форум Филм България

Всичко това, но и много повече могат да очакват феновете и от "Бързи и яростни 10", който от 19 май, само в кината, дава началото на последната глава от епичната сага, в която Доминик Торето (Вин Дизел) и семейството му се изправят срещу най-страшния и безскрупулен противник до момента.

Поглед към спиращия дъха екшън и драматичните събития, в чиито център е колоритният злодей Данте Рейес (Джейсън Момоа), ни дава новият трейлър на филма, който ни хвърля право в центъра на действието и ни убеждава, че този май, освен да затягаме коланите, трябва да си приготвим и кърпички, защото предстои нещо колкото експлозивно, толкова и емоционално.

В продължение на много мисии, когато всички шансове са били срещу тях, Дом и екипът му са надхитрявали и надвивали всеки противник, застанал на пътя им. Сега обаче те се изправят срещу нещо различно: от сенките на миналото изплува ужасяваща заплаха, която е движена само и единствено от желанието за кърваво отмъщение – заплаха, която е твърдо решена да унищожи всичко, което Дом обича.

В "Бързи и яростни 5" Дом и приятелите му отстраняват страховития бразилски наркобос Ернан Рейес и разрушават империята му в Рио де Жанейро. Това, което те не знаят, е, че синът на Рейес - Данте става свидетел на всичко и прекарва следващите 12 години в съставянето на план, Дом да плати най-високата цена за деянието си.

Данте разпръсква семейството на Дом от Лос Анджелис до катакомбите на Рим, от Бразилия до Лондон и от Прага до Антарктика. Изграждат се нови и неочаквани съюзи, а стари противници отново излизат на сцената. Всичко обаче се променя, когато Дом открива, че 8-годишният му син е най-голямата мишена на отмъщението на Данте.

Режисьор на "Бързи и яростни 10" е Луи Летерие (Транспортер 2, Невероятният Хълк, Зрителна измама), а сценарият е дело на Джъстин Лин, Зак Дийн и Дан Мазеао, по образи, създадени от Гари Скот Томпсън. Продуценти са Нийл Х. Мориц, Вин Дизел, Джъстин Лин, Джеф Кришенбаум и Саматна Винсент.

В главните роли се завръщат Вин Дизел, Мишел Родригес, Тайрийз Гибсън, Крис „Лудакрис“ Джаксън, Джордана Брустър, Натали Еманюел, Джейсън Стейтъм, Сун Канг, Джон Сина, Скот Истууд, Чарлийз Терън и Хелън Мирен, а сред новите попълнения са Джейсън Момоа, Бри Ларсън, Алън Ричсън и Рита Морено.

Краят на пътя започва с "Бързи и яростни 10" от 19 май само в кината 3D, IMAX 3D и 4DX.

Ключови думи: