На живо

7

Intelligent Music Project ще представи България на Евровизия 2022

Българската група представя страната ни на конкурса в Италия през май следващата година с песента "Intention". Вокалистът на Rainbow, Рони Ромеро, е в състава на българското участие

Публикувано на 26 Ноември 2021
Intelligent Music Project ще представи България на Евровизия 2022
Снимка: БНТ

България отново ще е на сцената на Евровизия през май 2022 г. В Торино, Италия.

Страната ни ще бъде представена от супергрупата Intelligent Music Project.

14-тото участие на България на престижния международен конкурс е в партньорство между Българската национална телевизия и продуцентската компания Intelligent Music Ltd. Това обявиха на специална пресконференция генералният директор на Бългаската национална телевизия Емил Кошлуков и д-р Милен Врабевски – създател, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project.

Начело на Intelligent Music Project, като неизменна част от състава, ще застане настоящият вокалист на легендарната група на Ричи Блекмор Rainbow – Рони Ромеро. Заедно с него, на сцената на Евровизия догодина ще се качат и останалите музиканти от групата – Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Те ще представят България с песента "Intention"  (Намерение). Автор на музиката и текста на парчето е д-р Милен Врабевски. Той споделя, че песента поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки от нас с остарелите модели на вяра и поведение, които ни дърпат назад. Песента ще е готова съвсем скоро, а фенове на групата ще могат да я чуят на предстоящото им турне през декември, веднага след официалното ѝ представяне в ефира на БНТ 1.

Източник: Ивана Захаренова / БНТ

 

Ключови думи: