На живо

7

Aya Nakamura подгрява лятото с нова песен

"Méchante" идва придружен от видеоклип, режисиран от Djob O. & Chill, и заснет в Южна Франция

Публикувано на 17 Юни 2022
Aya Nakamura подгрява лятото с нова песен
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Френско-малийската суперзвезда Aya Nakamura, най-слушаният френскоезичен изпълнител в света за 4-та последователна година, разкрива своя нов и първи самостоятелен сингъл за една година.

"Méchante" (Mean girl) идва придружен от видеоклип, режисиран от Djob O. & Chill, и заснет в Южна Франция. Това е песен - квинтесенция от Карибите, с усещане за Afrobeat и латино китари и барабани. 

Aya Nakamura приключи 2021 година доста добре. Един Top 40 хит глобално в Spotify с "Djadja" feat. Maluma (+500 млн. стрийма), вайръл хит "Copines" в Югоизточна Азия и Индия (+500 млн. стрийма), забележителна статия за първото издание на VOGUE FRANCE, описана като "френска икона от ново поколение, останала вярна на себе си и предефинираща значението на френската мода днес и занапред" и награда от Apple Music като Artist of the Year, сред много други.

Само на 26 години Aya Nakamura вече затвърди ролята си като една от най-важните фигури в съвременната френска музика. Родена като Aya Danioko в Бамако, Мали през 1995, по-късно тя приема сценичното име Nakamura на героя Hiro Nakamura от популярния сериал на NBC, Heroes. Тя разви уникалния си стил на писане на текстове, смесващи парижко арго, арабски и бамбара и малийския език на родителите й, като донесе и свежа интерпретация на афробийт, поп, R&B и карибското денс звучене от жанра Zouk.

Наречена „Един от най-важните изпълнители в Европа сега, в музикално и социално отношение" от The New York Times, Aya завърши 2021 като най-стриймвания франкофонски изпълнител за четвърта последователна година, събирайки над 3 милиарда гледания в YouTube. През 2021 тя спечели втора номинация за награда BET като Best International Act.

Сингълът излиза от Warner Music France/Орфей Мюзик.

Ключови думи: