На живо

7

Аватар: Природата на водата покори боксофиса

Киноспектакълът на Джеймс Камерън плени зрителите по цял свят

Публикувано на 19 Декември 2022
Аватар: Природата на водата покори боксофиса
Снимка: Форум Филм България

След тринадесетгодишно очакване, през изминалия уикенд Аватар: Природата на водата най-накрая дебютира в киносалоните и светът отново се стече към Пандора. Поразяващото киноизживяване на ненадминатия визионер Джеймс Камерън покори зрителите по цял свят, включително и тук в България, където филмът е спечелил над 933 000 лева за изминалите три дни, както и впечатляващите (особено за след пандемичните времена) общо 1 040 000 лева, с включени приходи от предпремиерните прожекции. Това е най-успешният уикенд за годината и като цяло вторият най-голям дебют на всички времена, изпреварван единствено от Междузвездни войни: Силата се пробужда.

Аватар: Природата на водата е истински киноспектакъл, какъвто не сме виждали досега на екран, а заедно с това, той предлага и много истинска и емоционална семейна история. Действието ни отвежда десет години след събитията в първия филм – Джейк живее щастливо лзаедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите.

Режисьор е Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Титаник, Аватар), който е и сценарист заедно с Джош Фридман (Война на световете). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Светът вече е Пандора с Аватар: Природата на водата – само в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

Ключови думи: