На живо

7

Арика Адамс от „Гласът на България“ представи своя първи сингъл

Песента “Lies” е първият сингъл от предстоящия албум на Арика и е вдъхновена от първата среща на Арика с любовта и съответно с лъжите, които разрушават нейната връзка

Публикувано на 11 Октомври 2023
Арика Адамс от „Гласът на България“ представи своя първи сингъл
Снимка: Arika Adams Facebook

Излезе първото самостоятелно парче на Арика Адамс.

Песента “Lies” е първият сингъл от предстоящия албум на Арика и е вдъхновена от първата среща на Арика с любовта и съответно с лъжите, които разрушават нейната връзка. Тя се чувства сама и теглото на лъжите е почти непоносимо. В този труден момент тя хваща китарата и болката започва да бликва от душата ѝ. Писането на музика е лечебен процес за Арика и това е нещото, което определя посоката на предстоящия ѝ първи албум.

За да се появи “Lies” на бял свят Арика работи с продуцента Даниел Иванов, който ѝ помага с аранжимента и записа на парчето. Двамата вече имат зад гърба си два други сингъла, издадени под името на общия им проект “HOLY PEAKS”, което прави работата им в студиото супер продуктивна. Те самите се определят като “машина за изкуство” и стремежът им е да създават музика извън рамката.

Режисьор на видеото е Сергей Железко, който комбинира по естетичен начин нежната красота и суровата вътрешна сила на младата изпълнителка. Арика не се страхува да излее болката си пред зрителя и да ни покаже, че през болката си ние растем. Можем да се преборим с тъгата си, когато я изживеем напълно и да излезем от пепелта по-силни и по-уверени в себе си. Видеото е заснето на две локации, в индустриално предприятие в Пловдив и в Софийската Филхармония.

Какво предстои на Арика:
На Арика ѝ предстоят интензивни месеци до края на годината. Освен че е участник в 10-ия сезон на “Гласът на България”, 20-годишната изпълнителка се подготвя да издаде и първия си албум следващата пролет. Пет от парчетата са вече готови и тя планира да заснеме поне още два клипа за албума до края на годината.

“Благодарна съм, че имам дарбата и възможността да изразя чувствата си чрез музиката си и това ме лекува”, споделя младата изпълнителка. “За мен най-важното е да открием любовта си към самите нас, да повярваме в себе си и да постигнем вътрешна стабилност. Промяната на отношението ми към самата мен и начина, по-който се виждам, ми дава нов начин на общуване с хората около мен и се надявам скоро да срещна отново любовта”. 

Ключови думи: