На живо

7

Andrea Bocelli издава празничен семеен албум

Музикалната колекция, озаглавена A Family Christmas, е заедно със синa си Mateo и дъщеря си Virginia

Публикувано на 25 Октомври 2022
Andrea Bocelli издава празничен семеен албум
Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Andrea Bocelli, един от най-обичаните певци на всички времена, представя музикалния талант на няколко поколения в семейния албум – A Family Christmas, заедно със синa си Mateo и дъщеря си Virginia.

Продуцирана от композитора и многократно номинирания за Grammy и Oscar - Stephan Moccio (Celine Dion, The Weeknd, Miley Cyrus, Barbara Streisand), празничната колекция е поглед към живота на Andrea, Mateo и Virginia далеч от камерите, тълпите и световната аудитория.

A Family Christmas е звукът на едно семейство, което отделя скъп момент, за да бъде заедно и да напомни за смисъла на Коледа – семейната топлина. В албума те включват нови версии на любими коледни песни, сред които

“Away in a Manger”, “Happy Xmas (War Is Over)”, “Feliz Navidad” и “Have Yourself a Merry Little Christmas” и новия сингъл "The Greatest Gift".

Всеки един от тримата получава възможност да изпъкне в албума. За 10-годишната Virginia, която за първи път чухме в изпълнение на “Hallelujah” с Andrea Bocelli по време на популярния коледен концерт Believe от 2020г., това е първият студиен запис. В A Family Christmas тя дава нежно начало на "Away in a Manger" и "Over the Rainbow", както и солово изпълнение в "When Christmas Comes to Town".

Междувременно 24-годишният Mateo Bocelli се радва на началото на собствената си успешна солова звукозаписна кариера, след като през 2019 г. подписа договор с Capitol Records. Той се прочу през 2018 г., след като направи дует с баща си в хитовата песен “Fall on Me” от най-продавания албум на Andrea, Sì, който дебютира под номер 1 в класациите на САЩ и Великобритания.

За Andrea Bocelli възможността да работи с Mateo и Virginia по този албум е източник на огромна радост. "Мисля, че няма нищо по-красиво от това да правиш музика с децата си. Смятам това за привилегия“, споделя той. Емоционалният и мигновено разпознаваем глас на Andrea му е спечелил милиони почитатели по целия свят. През април 2020 г. той счупи рекорди с емоционално зареденото си изпълнение на “Music for Hope” от историческата катедрала Duomo в Милано. Незабравимото му великденско изпълнение се нарежда сред най-големите музикални предавания на живо за всички времена и най-голямата аудитория за класическо предаване на живо в историята на YouTube.   

A Family Christmas -  траклист:
1. Do You Hear What I Hear?
2. Away in a Manger
3. Feliz Navidad
4. The First Noël
5. Have Yourself a Merry Little Christmas
6. Over the Rainbow
7. Buon Natale
8. Joy To The World
9. The Greatest Gift
10. When Christmas Comes to Town
11. Happy Xmas (War is Over)
12. Il Giorno Piu Speciale
13. I’ll Be Home for Christmas

Ключови думи: