На живо

7

ALMA се завръща с нов проект

“Close The Door” се ражда в импровизирано студио разположено в дървена финландска къща по средата на Рила планина

Публикувано на 04 Февруари 2022
ALMA се завръща с нов проект
Снимка: Вирджиния Рекърдс

След последния ѝ сингъл “Far Far Away”, който излезе през март 2021 г., не сме чували нищо ново от талантливата певица и автор на музика ALMA 

Миналата година ми беше последна в училище, имах много изпити и трудни предмети, които изискваха усилена подготовка. За съжаление не ми оставаше никакво време за музика. След завършването ми в Англия обаче, не съм спряла да пиша песни с уникални хора в различни части на Европа.“, споделя младата изпълнителка.  

В началото на миналия октомври ALMA става участник във второто издание на Sofia Songwriting Camp - единствения международен творчески лагер у нас, организиран от Вирджиния Рекърдс. Именно там, още първия ден, влиза в студио с любимия си румънски продуцент и приятел Крис Тарчеа – Моноар, съавтор на най-големите й хитове, и с норвежката изпълнителка Джулия Финсетър.

Така се ражда песента Close The Door (в превод „Затвори вратата“) – в импровизирано студио разположено в дървена финландска къща по средата на Рила планина. Когато организаторите на лагера чуват песента, признават, че Алма, Крис и Джулия са създали проект с потенциал на хит.  

“Трудно ми е да определя стила на това парче. Може би най-вярно би било да го нарека странен, меланхоличен поп. Close The Door е само началото на цяла поредица от проекти, които нямам търпение да ви представя“, споделя ALMA.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Новият сингъл на ALMA вече има необикновена съдба за български проект – ще излезе под шапката на Sony Music в Полша, Унгария, Чехия и Словакия, а в Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Казахстан и др., ще бъде промотиран от Warner Music. Зад него в Гърция застава лейбълът на Claydee - Down2Earth, а в Турция – една от водещите музикални компании там.  

Едновременно дръзка и нежна, изненадващо различна - такава е ALMA във видеото към песента, създадено от доказалия се екип от професионалисти – режисьора Виктор Чучков, оператора Борис Славков и Albion Films, работили по някои от най-големите български филмови продукции.

Визуализацията на Close The Door е омайваща картина на различните персонажи, които всеки от нас приютява в личността си и които се борят в главите ни. ALMA, която в училище учи и „Театър“, с лекота се превъплъщава във всяка една от ролите.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Премиерата на CLOSE THE DOOR е на 4 февруари в 10:00 ч. в официалния YouTube канал на Virginia Records и всички стрийминг платформи – Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer.

Ключови думи: