На живо

7

Aidan Martin направи дебют

Публикувано на 02 Септември 2021
Aidan Martin направи дебют
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Казват, че хубавите неща отнемат време; Aidan Martin определено знае истината зад тези думи. Благословен с креативен гений от ранна възраст, британският изпълнител и автор на песни е тестван от изпитанията на живота отново и отново. Понякога самоналожени, други пъти причинени от обстоятелствата, в които се е намирал. На 30 години Aidan пише песни с толкова много истина в тях, честни до крайност и емоционално сърцераздирателни, болезнено красиви и истински чувствени – това са неща, които не можете да измислите, освен ако вече не сте ги преживели.

Събирайки  30 милиона стрийма само с няколко независимо издадени песни, топ позиции като #4 в Британската класация за изпълнители и автори на песни, както и места в  британското риалити телевизионно шоу  “Love Island” и в класацията на Spotify Top 50 Viral в Обединеното Кралство и Ирландия, Aidan вече има бързо разрастваща се фен база сред слушателите и музикантите. Joss Stone и Will Young са само някои от имената, за които е писал песни. Сега Aidan прави дебюта си с голям лейбъл с “Good Things Take Time”, песен, която служи като перфектното представяне на човека и артиста Aidan Martin. У нас песента можете да слушате ТУК чрез Орфей Мюзик / Warner Music Germany

“Познавате ли онова чувство на удавяне под водата“, поглежда назад той към мрачен период от живота си, когато „болката в живота ми/винаги ме поставя на колене“. С помитаща пиано продукция той се изтупва от прахта с новооткрита яснота и увереност, която е придобил чрез писането на песни. “Дори когато съм бил навън цяла нощ/дори когато съсипвам живота си/ дори когато губя ума си/зная, че хубавите неща отнемат време“, казва той от опит.  

В придружаващото видео Aidan се изкачва по изглежда безкрайно стълбище на красива стара сграда, символизираща честото чувство на безкрайна битка в живота му през годините. По пътя му нагоре той влиза в различни стаи/фази на живота, където вижда себе си в борба с различни проблеми – самоувереност и саморефлексия в огледалната стая, загуба на волята за живот във ваната, пристрастяване в стаята с бутилките. В крайна сметка той преодолява всички тези етапи, тъй като "Хубавите неща отнемат време". Накрая той влиза в „черна дупка“, оставяйки ни в очакване...  

Aidan Martin се намира в щур и енергичен етап през скорошните години, пишейки над 500 песни. Воден от желанието да пише бизмилостно честни песни, той влага душата си отново и отново. “Появих се с неосезаемо чувство, с което най-накрая излях болката си в думи. Писането на тези песни ме отведе на пътя, който ме доведе докъдето съм сега. Нямам за какво друго да пиша освен живота си, през какво съм минал и през какво все още минавам“, казва той.  

Сега, подписал с  Warner Music Germany и работейки тясно с Neil Ormandy (James Arthur, Galantis), Martin е готов за пробив: “Очевидно музиката се променя и има много невероятни артисти наоколо, толкова много велики песни, които разказват красиви истории. Но мисля, че едно нещо, което е избягало през последните години, е соул музиката, която аз правя и с която се чувствам много свързан“. Контрастиращо госпел усещане с тъмен поп соул и силен текст, той придава нов „аромат“ на сцената. “Има невероятни соул изпълнители, които ме вдъхновяват, просто искам да добавя новите си отличителни белези към соул сцената“.

Ключови думи: