На живо

7

ABBA издадоха нов сингъл

Публикувано на 01 Ноември 2021
ABBA издадоха нов сингъл
Снимка: Baillie Walsh

След като през септември ABBA обявиха голямото си завръщане, малко преди премиерата на предстоящия им албум, шведската музикална четворка представи трети сингъл от него, озаглавен "Just A Notion".


„Когато влезете в Уикипедия ще прочетете, че тази песен е записана още през септември 1978 г., което всъщност е точно така. "Just A Notion" е създадена в периода между албумите ABBA Тhe Album и Voulez-Vous. Сингълът трябваше стане част от последния ни албум, ако не бяхме решили да се откажем от него. Защо се отказахме? Поглеждайки назад, нямам представа. "Just A Notion" е страхотна песен с още по-страхотни вокали. Преди години изпълнихме парчето пред голям френски музикален издател и още няколко наши доверени хора и доколкото си спомням, всички много го харесаха. Защо обаче не сме я включили в албума тогава, е мистерия“, споделя Björn Ulvaeus.

Снимка: Ludwig Andersson

„Сега Benny записа нов инструментал, към който добави барабани и китари, но запази вокалите от 1978 г. Това абсолютно отговаря на плана за концерта ABBA Voyage през 2022. На сцената ще има група, която ще свири на живо, но вокалите ще са от оригиналните ни записи. "Just A Notion" е песен за щастието, която се надяваме да успее да ви развесели и в най-тежките моменти“ 
Миналия месец четиримата членове на групата - Agnetha, Björn, Benny и Anni-Frid – обявиха, за радост на феновете си по целия свят, че след близо 40 години, се завръщат с нов албум и с революционен концерт, който ще се проведе в специално изградената "ABBA Arena" в Олимпийския парк на Кралица Елизабет в Лондон. След като билетите бяха мигновено изчерпани, стана ясно, че на 3-ти ноември, сряда, ще стартира допълнителна продажба.

Снимка: АBBA Voyage

ABBA Arena ще отвори врати на 27 май 2022 г., където най-големите хитове на ABBA ще бъдат изпълнени не от самата група, а от техните 3D холограми. Проектът ABBA Voyage е дело на режисьора Baillie Walsh (Flashbacks of a Fool, Being James Bond, Springsteen and I), продуцента Svana Gisla (David Bowie Blackstar/Lazarus, Springsteen and I) и Ludvig Andersson (And Then We Danced, Yung Lean - “In My Head”, Mamma Mia! Here We Go Again).

Фотокредит: Baillie Walsh

Албумът е достъпен за предварителна поръчка в онлайн магазина на MusicMall.bg!
Билети за концерта ABBA Voyage ще намерите на abbavoyage.com.

ПОСЛЕДВАЙТЕ ABBA

Ключови думи: