На живо

7

2CELLOS се завръщат с нов сингъл

Звездното дуо представи интерпретация на песента “Demons” на Imagine Dragons

Публикувано на 26 Май 2021
2 снимки

Хърватското дуо Luka Šulić и Hauser от 2CELLOS се завръща с нов сингъл – въздействаща интерпретация на хитовата песен на Imagine Dragons – “Demons”.

Това е вторият релийз на звездните челисти за тази година и е в чест на 10-тата годишнина от формирането им. Синематографичното видео към кавъра, заснето в тайнствен бункер в Истрия, Хърватия, прекарва зрителя през пътуване в неизвестното – в него се преплитат красиви и зловещи картини, в които Luka and HAUSER свирят на чело.  

Опитахме се да опростим аранжимента, без да загубим силата на песента“, споделят 2CELLOS. Тази интерпретация е перфектна комбинация от емоция, красота и мощ, и е в основата на това, което правим“, допълват още.  

2CELLOS са еклектична международна сензация в музиката, формирана от двама класически челисти, които набират популярност с видео към интерпретация на “Smooth Criminal” на Michael Jackson, което качват в YouTube канала си през 2011 г. Оттогава Luka Šulić и HAUSER си създават име, благодарение на запомнящия се, динамичен и наелектризиращ начин на свирене. Заедно звездните челисти имат над 1,3 милиарда гледания в YouTube и 5,5 милиона абоната, 1 милиард стрийма в дигиталните платформи и повече от милион продадени билети в цял свят. В творчеството си 2CELLOS разрушават границите на музикалните жанрове, съчетавайки от класическа и филмова музика, до поп и рок. Известни с впечатляващите си живи изпълнения, Luka Šulić и HAUSER разпродават концертни арени в цял свят, включително историческите Radio City Music Hall в Ню Йорк, Royal Albert Hall в Лондон и Операта в Сидни. Дуото редица пъти е изпълнявало на една сцена с едни от най-емблематичните имена в музиката - Steven Tyler, Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age и George Michael, а самият Sir Elton John ги избира да откриват концертите му и да бъдат част от лайв бенда му. Тази година 2CELLOS празнуват своята 10-та годишнина и работят усилено, за да достигнат до нови стратосфери.

Ключови думи: