На живо

7

10 факта за радиото, които могат да ви изненадат

Публикувано на 13 Февруари 2023
10 факта за радиото, които могат да ви изненадат

bTV Radio Group празнува Световния ден на радиото, който тази година е обявен от ЮНЕСКО под наслова „Радио и мир“. На днешната дата отбелязваме значимостта на радиото като източник на качествена журналистика, надеждни новини, любима музика, забавни предавания и още много качествено съдържание.

По повод празникa българската радиогрупа, обединяваща станциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM, Z-Rock в едно  неповторимо портфолио, споделя 10 интересни и полезни факта за радиото. Като част от Световния радио алианс и EGTA[1] bTV Radio Group има достъп до най-новите изследвания за радио, както и до опита и добрите практики на едни от световните лидери в медийния бизнес. Ежемесечно bTV Radio Group споделя различни полезни факти за радиото чрез нашия нюзлетър bFEED.

  1. Радиото позволява на марките да достигат до милиони хора ежедневно – 70% от населението на Европа слуша радио всеки ден[1];
  2. Радиото доминира в процъфтяващия аудиопейзаж;

 

3.   Радиото обхваща ежедневно огромен дял от възрастовата група под 35-годинишни;

4. Радиото трябва да бъде част от всеки успешен медиен план.

5. Радио се слуша цял ден, не само по време на закуска и шофиране - 74% от слушателите консумират аудио по време на ежедневните си ритуали;

6. Радиото е медия номер едно в свързаните автомобили;

7. Радиото доказано увеличава ефективността на рекламата и повишава възвръщаемостта на инвестициите

8. Радиото стимулира трафика, търсенето и електронната търговия9Радиото продължава да е най-достоверната медия в Европа[1].Радиото може лесно да таргетира правилните хора в правилното време с правилното съдържание. Благодарение на фактори като географско покритие, демографско прецизиране и правилно планиране, включва час и ден от седмицата на излъчваните реклами/отправените послания и чрез контекстуално позициониране.

9. Радиото продължава да е най-достоверната медия в Европа[1].

10. Радиото може лесно да таргетира правилните хора в правилното време с правилното съдържание. Благодарение на фактори като географско покритие, демографско прецизиране и правилно планиране, включва час и ден от седмицата на излъчваните реклами/отправените послания и чрез контекстуално позициониране.

Сега е по-лесно от всякога да слушаш радио, благодарение и на новото радиоприложение Radiomate, достъпно за Android и IOS. Новата безплатна платформа на bTV Radio Group позволява на потребителите изключително лесно и интуитивно да превключват между различните радиостанции, без да напускат приложението. Благодарение на фоновия режим на работа, аудиослушателите могат да следят любимото си радио в движение. Radiomate предлага дори заглавия на най-актуалните новини от всички сайтове на радиостанциите, част от bTV Radio Group.

Радиото остава най-широкодостъпната медия, която се ползва с най-голямо доверие в Европа сред своята изключително многообразна аудиторията[1]. Датата 13-ти февруари е определена за Световен ден на радиото, по инициатива на Италия и след гласуване на Генералната Асамблея на ООН.

 

[1] https://www.insideradio.com/free/research-radio-found-to-be-trustworthy-among-fans-of-all-media/article_c4c08260-69e6-11eb-b696-1f45f8104061.html#:~:text=A%20Katz%20analysis%20of%20the,TV%20(61%25)%20in%20trustworthiness.

[1] https://www.unesco.org/en/articles/radio-remains-one-most-trusted-medium-communication ;

[1] egta Radio Focus 2022 /

[1] EGTA (ЕГТА) – Европейската асоциация на рекламните къщи за телевизионна и радиореклама

Ключови думи: