На живо

7

Михаела Филева представи заглавната песен от албума си

Изящество, стил и квалитетна музика са думите, които точно описват видеото на „ИН и ЯН“, с участието на столичното MC Жлъч

Публикувано на 13 Май 2021
Михаела Филева представи заглавната песен от албума си
Снимка: Monte Music

Изящество, стил и квалитетна музика са думите, които точно описват новото видео на Михаела Филева „ИН и ЯН“, с участието на столичното MC Жлъч.

Клипът излезе в може би най-вълнуващата в личен и професионален план седмица от годината за красивата певица.

Родената на 15 май Михаела ще има щастието да отбележи рождения си ден в компанията на своите почитатели. С концерт в клуб Терминал 1 тя ще представи  комбинация от големите си хитове и шест от песните от новия албум. За целта музикалният директор Борислав Бояджиев - Борче е изработил специални аранжименти, а Михаела и музикантите Краси Тодоров, Васил Крумов, Александър Обретенов и Васил Вутев репетират вече повече от месец.

Събитието ще се излъчва онлайн и всеки, който не може да си позволи да присъства на място, може да закупи билет за стрийминга от страницата на билетопродавача Еventim. В допълнение, зрителите на онлайн концерта ще получат като подарък новия албум „ИН и ЯН“ на посочен от тях адрес.

Няма съмнение, че за рождения си ден Михаела ще получи много подаръци от близките и феновете й, но най-големият й подарък вече е факт. Третрият студиен албум на певицата „ИН и ЯН“ излиза точно на тази дата и включва песни създадени преди и по време на пандемията. Премиерата му беше планирана за май миналата година, а закъснението даде време на Михаела и екипът да създадат и включат още песни в него, както и да изпипат звученето до съвършенство.

Заглавната песен „ИН и ЯН“ има дълга история. Екипът на Монте е впечатлен от демото на композитора Боян Христов, което звучи универсално и на високо ниво. Следва дълъг процес на доработка, създаване на текст и аранжиране. Георги Касабов – NDOE и Михаела Филева са автори на текста, а в аранжимента Борислав Бояджиев – Борче залага на качествения звук, актуалните в момента ретро елементи и завладяващ ритъм. На финалната права към проекта се присъединява Жлъч, който с римите си се вписва перфектно в цялостната концепция на трака.

Приятен летен полъх носи видеото на песента, заснето в Занзибар и на Витоша, две коренно различни локации, избрани от режисьора Павлин Иванов – Bashmotion. В него Михаела е изключително харизматична и изящна, за което принос има бюти екипа Елиза Попова (грим), Парашкев Тодоров – Финчи (коса) и стилиста Василен Милков.

В момента Михаела е на турне заедно с диригента Максим Ешкенази. Концертните зали са разпродадени и това показва положителната тенденция българската публика да се вълнува все повече от концерти, които съчетават класическото и модерното музикално изкуство.

Ключови думи: