На живо

7

Anitta пусна нов сингъл

Парчето, озаглавево Girl From Rio, е отбелязване на уважение към жизнената култура на родния й град - Рио де Жанейро

Публикувано на 12 Май 2021
Anitta пусна нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Бразилската поп звезда Anitta разкри нов сингъл и видео.

Клъпът на “Girl From Rio" е отбелязване на уважение към гъвкавата и жизнена култура на родния й град, Рио де Жанейро.

Визуализацията направи глобалната си премиера по MTV Live, MTVU и по глобалната мрежа от канали на MTV, както и на големия билборд на Times Square.

Актуализирайки мелодията от “The Girl From Ipanema” с интерпретация от 21 век, Anitta е хаплива и секси ода за дамите от родния й град. 

Блокбъстър визуализацията безпроблемно съживява песента. Осланяйки се на класическите мюзикъли от средата на века, Anitta слага бански костюм от ерата на 40-те като лисица от самолет от Втората световна война и се изстрелва в зашеметяваща рутина, заобиколена от влюбени в нея моряци. Бързо движейки се към модерното време, тя дава на аудиторията поглед към съвършения плажен ден в Рио – и той е толкова горещ, колкото се надявате, че е! 

На Латиноамериканските музикално награди 2021, Anitta описа “Girl From Rio” като нейната “любима песен някога” пред Billboard. 

Anitta направи дебютни телевизионни изпълнения в Today Show по NBC на 3 май и следващата вечер, на 4 май в Jimmy Kimmel LIVE! по ABC.На 9 май Anitta се представи и на първото някога специално излъчване на латинските нагарди GRAMMY® Celebra: Ellas Y Su Música по Univision. 

Anitta продължава да е главна тема по света. Наскоро тя запали сцената на Латиноамериканските музикални награди като обедини сили с Maluma, Wisin и Myke Towers за зареждащата нова версия на “Mi Niña” и получи наградата “Favorite Artist Female”. Тя украси и корицата на Allure, които я кръстиха “Нецензурирана сила, която променя лицето и отличителните белези на бразилската красота“. 

Anitta в момента работи върху финалните нотки на дебютния си албум с Warner Records и мениджмънта от S10 Entertainment. 

ЗА ANITTA:

След пробива си в Бразилия преди шест години, Anitta се превърна във водещия артист на новото поколение в латиноамериканската музика. Като най-големия някога глобален женски артист от Бразилия, тя наброява над 52 милиона инстаграм последователи и над 15 милиона YouTube абоната, генерирайки повече от 5.3 милиарда гледания. Anitta бе определена за Най-влиятелната личност в Бразилия от Forbes Magazine и е сред 15-те най-влиятелни музиканти в социалните медии в света от Billboard. През юли 2013 тя издаде поименния си първи албум, ANITTA, който се състои от 14 трака, повечето от които писани от нея. Вторият албум на Anitta, RITMO PERFEITO, излезе през юли 2014 г., последван от третия албум, BANG, през 2016. Албумът съдържа 15 оригинални трака и музикалното видео към заглавната песен, “Bang” наброява над 407 милиона гледания от излизането си Последният й албум, KISSES, бе издаден през април 2019 г. и е първият триезичен албум на Anitta с песни на испански, португалски и английски. KISSES бе номиниран за “Best Urban Album” на наградите Latin Grammy Awards през 2019 г. След 2014, Anitta бе определена за “Best Brazilian Act” на MTV Europe Music Awards за пет последователни години. Тя беше главна личност на Отварящата церемония на Олимпийските игри в Рио през 2016 г., където направи изпълнение с бразилските певци/автори на песни Gilberto Gil и Caetano Veloso. Anitta е красила кориците на безброй списания, включително Vogue Brazil, Marie Claire Brazil, GQ Mexico и GQ Brazil. Тя е работила с фигури като Madonna, Major Lazer, J Balvin, Diplo, Ozuna и Maluma сред много други. Наскоро тя издаде “Fuego” с DJ Snake и Sean Paul и пуерториканския продуцент Tainy. Anitta ще продължи да издава португалска музика чрез Warner Music Brazil. Anitta винаги е в студиото, записвайки предстоящия си албум на английски, испански и португалски.

У нас можете да слушате “Girl From Rio” чрез Орфей Мюзик/ Warner Records ТУК и да гледате музикалното видео ТУК.

Ключови думи: