На живо

7

Цветелина Томиам от MasterChef 7 има благородна мисия

Българката, която е омъжена за американец от тайлански произход, ще продължи мисията си да се бори с трафика и експолатацията на хора в неравностойно положение

Публикувано на 11 Май 2021
Цветелина Томиам от MasterChef 7 има благородна мисия
Снимка: bTV, Олег Попов

Цветелина Томиам от MasterChef 7 гостува на водещата Нейа в рубриката MasterЗона по радио N-JOY.

Българката, която е омъжена за американец от тайлански произход, сподели подробности за страстта си към готвенето, пътешествията и любовта към България. Тя разкри, че на всеки 4-5 години си събират куфарите и се местят някъде по света. Обича нашата, тайландската и мексиканската кухня, което си личи и от участието й в кулинарното шоу.

Цвети разкри, че през последната седмица едно от ястията, които е приготвила за семейството си е тайландската пилешка супа с кокосово мляко - Том Кха Кай. Едно от нещата, които не би искала да опитва е тайланската ферментирала рибена каша, която е основа на множество ястия там. Не би опитала и ферментиралите зародишни яйца балут от филипинската кухня.

След участието си в MasterChef 7, Цветелина възнамерява да продължи мисията си, която е да се бори с трафика и експолатацията на хора в неравностойно положение. Тя вече се е занимавала с това по време на живота си в Тайланд и планира, чрез любовта си към храната, да успее да продължи да го прави. Цветелина планира да прави мотивационни лекции в гимназиите и да обостри вниманието на нашите младежи и тийнейджъри за признаците, които трябва да разпознават, за да не попадат в рискови ситуации в живота си. 

Чуйте цялото интервю с Цветелина тук.

Ключови думи: