На живо

7

Филмът Земя влиза в кината на 7 май

Колко далеч ще отидете, за да се почувствате отново живи?

Публикувано на 06 Май 2021
Филмът Земя влиза в кината на 7 май
Снимка: Forum Film Bulgaria

От този петък, 7 май, една от най-обичаните и успешни актриси на нашето време, Робин Райт ни кани на поразяващо пътешествие в киносалоните с пълнометражния си режисьорски дебют "Земя"

Филмът разказва историята на жена на име Иди Холцер, която след като преживява ужасяваща лична трагедия, търси нов смисъл на живота си сред великолепната, но непрощаваща дива природа на Скалистите планини – история за борба и оцеляване във всеки един смисъл на думата и история за надежда, издръжливост и необходимостта от връзка между хората. 

Специални материали с участието на самата Робин Райт ни дават възможност да се потопим в атмосферата на филма и да се запознаем с главните герои и с част от основните теми в историята. Силното въздействие на "Земя" се крие най-вече в мистерията и неяснотата около трагедията, разбила живота на Иди. За този подход към разказа Райт черпи вдъхновение от някои от най-любимите ѝ филми, сред които са Райски дни на Терънс Малик и Скафандърът и пеперудата на Джулина Шнабел. Райт споделя: "Обичам филми, в които зрителят споделя субективните изживявания на героите без задължително да знае какво точно се е случило в тяхното минало. Иди иска да изтрие предишното си аз и да започне отначало. Тя изгражда отново себе си, започвайки нов живот в планината и ние изживяваме това с нея". 

Филм за изцелението и трансцендентната сила на човешкия дух и доброта, "Земя" поставя въпроса колко далеч бихте отишли, за да се почувствате отново живи? А отговорът ще открием на 7 май само в кината. 

За филма: 

Преживяла тежка трагедия и изправена пред бъдеще, което никога не си е представяла, Иди Холцер (Робин Райт) решава да напусне пределите на конвенционалното общество и да прекъсне всякаква връзка с предишния си живот. Тя закупува отдалечено късче земя със стара дървена колиба сред дивата пустош на Уайоминг, запасява се с провизии за няколко месеца и започва своето ново съществуване в този суров и непознат свят, където миг невнимание може да е фатално. Скоро лятото се превръща в есен, а след това в зима, и въпреки силата и упорството си, Иди постепенно губи битката с дивата природа и се оказва на прага на смъртта. Животът ѝ е спасен от местния ловец Мигел Борас (Деймиън Бичир), който минава наблизо. Тих и с търпелив характер, Мигел, който сам е преживял тежка лична трагедия, помага на Иди да си стъпи на краката и я учи на умението да оцелява. Въпреки нежеланието и на двамата да говорят за миналото си, между тях възниква неочаквано приятелство, което носи изцерение и успокоение на изтерзаните им души. 

Режисьор на "Земя" е Робин Райт, по сценарий на Ерин Дигнам и Джеси Чатам. Продуценти са Алин Стюърт, Лора Кенеди, Лий Холзър, Питър Сараф, а в ролите влизат Робин Райт, Деймиън Бичир, Ким Дикенс и Сара Доун Пледж.  

Отправяме се на пътешествие с Робин Райт и "Земя" – от 7 май само в кината!

Ключови думи: