На живо

7

Jerusalema на Master KG получи нов ремикс

Излязъл миналия юли в стрийминг платформите, тракът изглежда ще бъде саундтрак на поредното лято с новия ремикс от печелилия награди Grammy Riton

Публикувано на 03 Май 2021
Jerusalema на Master KG получи нов ремикс

Неустоимият хит на Master KG, "Jerusalema", се превърна в най-големия глобален летен химн на 2020 и не показва признаци да намалява темпото.

Статистиките показват историята на феноменалното му международно влияние.

Задвижен от едно от най-големите предизвикателства, той стигна до 2.2 милиарда гледания в TikTok, 300 милиона аудио стрийма, 400 милиона видео гледания и прекара 4 седмици на #1 в глобалната класация на Shazam. 

Излязъл миналия юли в стрийминг платформите, тракът изглежда ще бъде саундтрак на поредното лято с новия ремикс от печелилия награди Grammy Riton.

Той идва, когато британският DJ и продуцент продължава да се катери високо по класациите с трака "Friday" (featuring Mufasa and Hypeman), който прекара десет седмици в топ 10, заемайки #4 като изстреля продуцента към топ 200 на стрийминг артистите в света с над 20 милиона месечни слушатели в Spotify.

Ремиксът от Riton на "Jerusalema" се води по пулсиращи бийтове и енергични клавишни инструменти, които преобразяват трака в богат електро хаус химн.

Той също запазва радостното изобилие на оригинала, както и златните вокали на  Nomcebo Zikode, за да създаде микс, предопределен да бъде голяма част от предстоящото изгарящо лято.

У нас можете да го слушате чрез Орфей Мюзик / Warner Music France ТУК.

Британският профил на трака съвпада с международните му постижения, като присъствие в плейлистите на Radio 1, Capital Xtra и Kiss Fresh.

Междувременно, пробивът на Master KG се засили с номинацията за  Best African Act на MOBO Awards. 

Заветът на Riton от разнообразен и харесван стил на работа  затвърди процъфтяващата му слава. Година след като събра 400 милиона стрийма за ‘Turn Me On’ (featuring Vula), Riton отново претърпява огромен глобален успех с  "Friday".

Той вече е показвал усета си в смесването на африканска музика с лондонско клубно звучене в работата си с нигерийския вокалист Kah-Lo  и в любими на феновете парчета,

като номинираното за Grammy, ‘Rinse & Repeat’, както и"‘Fake ID", "Upside Down" и "Ginger". Тези химни намериха подкрепа от редица международни създатели на трендове, включително Annie Mac в Radio 1. 

Също така той съвместно продуцира сингъла на Дуа Липа и Silk City, "Electricity", хит, който спечели награда Grammy за Best Dance Recording, доказвайки разнородността, която го прави открояващ се в тъплата артист.

Ключови думи: