На живо

7

Деница Караславова ще представи България на конкурса Нова вълна

Красивата и талантлива певица се класира на полуфиналите в края на миналата седмица (21-22 април), и вече се подготвя за участието си в музикалния форум

Публикувано на 27 Април 2021
Деница Караславова ще представи България на конкурса Нова вълна

Деница Караславова е българският глас, който ще ни представи на фестивала „Нова вълна“ в Сочи в периода от 19 до 25 август.

Красивата и талантлива певица се класира на полуфиналите в края на миналата седмица (21-22 април), и вече се подготвя за участието си в музикалния форум.

Деница Караславова е участник в петия сезон на „Гласът на България“. След блестящото си предсатяне в предаването, подписва договор с лейбъла Монте Мюзик. С първия ѝ сингъл „Можеш да ми се обадиш“ Деница дава заявка да се превърне в едно от лицата на българската музикална сцена. Следват още успешени проекти – „Сълзи от олово“ и “Mon Ami“.

През последните две години Деница е част от артистичния състав на мюзикъла на Софийска опера „Клетниците“, превъплатена в ролята на Епонин. Партнира си с Орлин Павлов, Владимир Михайлов, Весела Делчева, Атанас Сребрев и други, а екипа на постановката е възхитен от певческия и артистичния ѝ талант.

Сцената на мащабното музикално събитие „Нова вълна“ е истинско предизвикателство за всеки млад артист. В периода от 19 до 25 август Олимпийския парк в Сочи ще посрещне таланти от цял свят, а в специлните вечери на събитието гостуват световната оперна прима Анна Нетребко, големите звезди на руската съвременнна музика Филип Киркоров, Ани Лорак, ZIVERT, NILETTO, Дима Билан и други.

Междувременно Деница работи върху нови сингли, рестартира концертните си изяви и участва в уеб сериала „GoBoy”, излъчван в популярния YouTube канал "Типично".

Ключови думи: