На живо

7

Излиза нов бокс сет с албуми на Род Стюърт

Бокс сетът от 5 плочи включва първите му четири албума с Warner Bros. с ново, ремастерирано звучене, както и бонус плоча с редки и неиздавани сесии

Публикувано на 19 Април 2021
Излиза нов бокс сет с албуми на Род Стюърт
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Сър Род Стюърт e на път да се превърне в един от най-успешните звукозаписни артисти в историята през 1974, когато се мести в Америка и подписва с Warner Bros. Records (сега Warner Records).

През 27-те си години с лейбъла, той издава някои от най-успешните и възторжено приети записи в изключителната си кариера. 

Сега Warner Records се връща към началото на това легендарно пътуване с нов бокс сет, който съдържа първите четири албума на Род Стюърт с Warner на плоча, както и бонус LP с редки и неиздавани студийни версии на тези албуми: Atlantic Crossing (1975), A Night on the Town (1976), Footloose & Fancy Free (1977) и Blondes Have More Fun (1978). 

"Невероятно е да погледна назад към тази епоха от кариерата ми“, казва Стюърт. "Мисля, че за феновете ще бъде наслада да преживеят тези песни на плоча. За мен беше“. 

След като не бяха произвеждани с десетилетия, студийните албуми изглеждат и звучат по-добре отвсякога, завръщайки се на плоча, завършени с реплика на оригиналните калъфи за плочи и нов, ремастериран звук. Албумите и бонус LP-то са поместени в иресцентна кутия, с образа на Род Стюърт, отпечатан на фолио, с фамозната му руса прическа, блестяща в златно, и костюма му в леопардова щампа, блестящ в сребърно. ROD STEWART: 1975-1978 ще бъде наличен на 4 юни при търговците на дребно и дигитално. Колекцията също така у нас е възможна за предварителна поръчка чрез Орфей Мюзик тук

Сред няколко брилянтни издания с The Jeff Beck Group и Faces и няколко изключителни соло албума, Род се мести в Лос Анджелис през 1974. STEWART 1975-1978 отразява избухването на креативността, която следва, започвайки през 1975 с дебюта му Atlantic Crossing в лейбъла. Албумът е продуциран от легендарния Tom Dowd, продуцент на следващите три албума на Род Стюърт.

Тази поредица от четири албума през 70-те години е една от най-успешните за Стюърт. След като  Atlantic Crossing става златно сертифициран, A Night On the Town става двойно платинен, а Foot Loose & Fancy Free троойно платинен, същото става с продължението, Blondes Have More Fun, превърнало се в първия №1 албум на Род Стюарт. Тази епоха представя много от най-известните парчета на изпълнителя: "Sailing", "I Don't Want to Talk About It", "I Was Only Joking", "The First Cut Is the Deepest", "You're in My Heart (The Final Acclaim)", "Da Ya Think I'm Sexy?" и "Hot Legs".

Бонус LP-то, озаглавено Encores 1975-1978, е колекция от 10 неиздавани песни, подбрани от звукозаписните сесии за всички четири албума. Първата страна поставя в прожекторите пет песни от наскоро издадените делукс издания на Atlantic Crossing и A Night on the Town. Песните включват алтернативна версия от Б страната на "Rosie" и кавър на "To Love Somebody" на Bee Gees, записан с влиятелната група на Stax Booker T. & The MG's. Другата страна съдържа пет неиздавани песни от сесии от Foot Loose & Fancy Free and Blondes Have More Fun. Ключови такива са кавър на класиката на Motown, "You Really Got A Hold On Me", и неиздаваните парчета "Silver Tongue" и "Don't Hang Up".

Колекцията може да бъде поръчана предварително чрез Орфей мюзик.

Ключови думи: