На живо

7

Twenty One Pilots издават нов албум

Колекцията Scaled And Icy ще излезе на 21 май

Публикувано на 08 Април 2021
Twenty One Pilots издават нов албум

Печелилото награди GRAMMY® дуо, Twenty One Pilots, анонсира новия си албум, Scaled And Icy, който ще излезе на 21 май чрез Fueled By Ramen. 

Бандата сподели и първия сингъл от предстоящия албум, “Shy Away”, наличен у нас на всички стрийминг платформи чрез Орфей Мюзик/ Fueled By Ramen и е придружен от режисирано от Miles & AJ официално музикално видео. 

Наличен за  предварителна поръчка в различни формати със специално бонус сет издание, чиято предварителна поръчка стартира на 9 април, Scaled And Icy е първия студиен албум на Twenty One Pilots за три години и следва платинено сертифицирания  Trench.  

В допълнение на новините за предстоящия албум, Twenty One Pilots анонсират и първото някога глобално стрийминг събитие, “Twenty One Pilots - Livestream Experience”, което е планувано да се излъчи за целия свят на 21 май от  8:00PM ET (22 май от 03:00 ч. Бел. Прев.) “Twenty One Pilots - Livestream Experience” обещава да бъде незабравимо изпълнение със сетлист, обхващащ целия каталог на дуото, който също ще маркира дебюта на живо на нов материал от Scaled And Icy.  Билети за  иновативното стрийминг събитие са в продажба на live.twentyonepilots.com, където бандата е стартирала и специално виртуално изживяване преди шоуто, в което феновете да се гмурнат преди официалните дати и изпълнения на живо. Лайвстриймът е спонсориран от Chipotle и Hot Topic, а интерактивните и пленителни преживявания са по идея на lili STUDIOS и спонсорирани от lili STUDIOS и лайвстрийм платформата Maestro.

Писан и в голяма част продуциран от Joseph в изолация през последната година в домашното студио, с барабанни техники в албума от Dun из цялата страна, Scaled And Icy е продукт на виртуални сесии от дълга дистанция и показва дуото с преобърнатите му рутини, успоредно с преодоляването на емоциите от 2020 –тревожност, самота, скука и съмнение.  Дуото трябваше да се въздържи от нормалните студийни сесии, но достигна ново ниво на самоанализ в процеса, приемайки по-въображаем и дързък подход към писането на песните си. Резултатът е колекция от песни, които продължават напред през пречките и се фокусира върху възможностите, които си струва да се запомнят.

През 2020 Twenty One Pilots изненадаха феновете със самостоятелните сингли “Level of Concern” и “Christmas Saves The Year”.  “Level of Concern” господства в  Alternative Radio за 12 последователни седмици и разби Top 25 в класацията на Billboard, “Hot 100”, като също така получи златен сертификат и помогна на дуото към победата миналата година на музикалните награди American Music Awards, където отнесоха наградата “Favorite Artist – Alternative Rock”. “Christmas Saves The Year” пристигна в края на 2020 и дебютира в класацията на Billboard, “Alternative Airplay”, превръщайки се в първата песен на празнична тема, навлязла в класацията след 2012.

Освен това, Twenty One Pilots отбелязаха едно финално отличие в последните моменти на 2020, официално чупейки Световния рекорд на Гинес за най-дълго музикално видео в пишещата история визуализация на “Level of Concern”. Замислено от бандата с интерактивния режисьор Jason Nickel и печелилия награди разказвач на истории и режисьор, Jason Zada, първото някога ‘Never-Ending Music Video’ е пълно със създадено от феновете съдържание от над 162,000 потребители, в реално време, на живо в YouTube.  Спонсорирано от Imposium, всеки три минути и четиредесет секунди ново музикално видео биваше създадено и излъчено на живо в YouTube, съдържащо чисто ново съдържание от феновете. Задминавайки предишния рекордьор Pharrell и 24-часовото му дълго видео за “Happy”, ‘Never-Ending Music Video’ на Twenty One Pilots за “Level of Concern” се излъчи за 177 непрекъснати дни с с тотална продължителност от 4,264 часа, 10 минути, 25 секунди.

Албумът на Twenty One Pilots от 2018, Trench,  започна нова ера за дуото от Охайо. Заслужил си платинен сертификат, албумът срещна възторжено одобрение, а Billboard заявиха, че  “Trench празнува смущаващото разминаване на жанрове и дълбок концептуализъм, които дефинираха Twenty One Pilots“.  Истински глобален феномен, надвишил два милиарда стрийма из целия свят, TRENCH  e подчертан от златните и платинени алтернативни хитове “The Hype”,  “Chlorine” и “Jumpsuit.” “Jumpsuit” се откроява като най-бързо развиващата се песен на десетилетието, която достигна #1 в класацията на Billboard “Alternative Songs” и спечели на дуото четвъртата им номинация за GRAMMY®  (Best Rock Song). Утвърдената концептуална колекция също съдържа златно сертифицирания сингъл  “Nico And The Niners” и платинения “My Blood.”   

През 2019 Twenty One Pilots анонсираха, че техният дълъг албум от  2013 г., VESSEL, е постигнал златен и платинен успех, а всеки индивидуален трак от албума е получил златен, платинен и мултиплатинен сертификат. Албумът им от 2015,  BLURRYFACE, бе първия албум от дигиталната ера, постигнал това през 2018 г., превръщайки дуото в първите артисти/група с два албума, достигнали това забележително постижение

Ключови думи: