На живо

7

Национални дни на кариерата 2021 стартират виртуално на 8 април

20-ото издание на най-големия кариерен форум у нас започва виртуално с много нови възможности за търсещите и предлагащите стаж и работа

Публикувано на 07 Април 2021
Национални дни на кариерата 2021 стартират виртуално на 8 април

Срещнете се с топ работодатели, докато си седите на дивана у дома! 

20-ото издание на най-големия кариерен форум у нас „Национални дни на кариерата 2021“ започва виртуално с много нови възможности за търсещите и предлагащите стаж и работа. 

На 8 април от 11:00 часа Генчо Керезов, зам.-кмет по дигитализация на Столична община и Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger ще открият официално 20-ото юбилейно издание на „Национални дни на кариерата“. 

Тазгодишният форум стартира с онлайн ден, който ще продължи до 17:00 часа на платформата Brazen Technologies (обявена за №1 в света за кариерни събития).

Десетки водещи фирми от разнообразни отрасли вече са заявили желанието си да намерят именно на 8 април своите бъдещи служители и стажанти. Участието за търсещи работа е безплатно и 100% безопасно в условията на пандемия. Необходимо е само устройство, свързано с интернет и предварителна регистрация, която можете да направите в няколко лесни стъпки ТУК

Безопасно и иновативно 

Онлайн форумите, година след началото на пандемията, логично, трупат популярност, заради това че осигуряват 100% безопасни срещи с неограничено количество хора, при това без нужда от маски, дистанция и постоянно дезинфекциране. Това обаче е само едно от предимствата на онлайн събитията за търсене и предлагане на работа. 

Само виртуално можете: 

► Не просто да изберете с представителите на кои работодатели да се срещнете, но и да качите в профила си свое кратко представяне и СV. Така, специалистите по подбор ще се запознаят предварително с качествата и уменията ви и е възможно и те да ви насрочат среща. 

Ново! Вече има функционалност за създаване на удобен график за срещите, които специалистите по подбор ще инициират с харесаните от тях студенти и млади специалисти! 

► Да изберете как да протече разговорът ви със специалистите по подбор – в чат, под формата на аудио разговор или чрез видео връзка; 

► Да изберете мястото, от което да посетите форума – не е нужно да пътувате, за да стигнете до щандовете на изложителите. Може да разговаряте с тях от другия край на света или пък от дивана в хола си; 

► Да се редите на повече от една опашки пред щандовете на изложителите и в същото време да водите разговор със специалисти по подбор или да слушате полезни лекции и да задавате въпроси в специален дискусионен панел. 

Ново! „Перфектният кандидат в новата реалност“ е названието на презентацията на Мила Вълкова, старши мениджър „Подбор и работодателска марка“ в Kaufland България, която също ще можете да достъпите безплатно; 

► Да водите успоредно два или повече чата с представители на различни компании. 

Доказано добри резултати 

JobTiger е не само най-старият организатор на кариерни форуми у нас, но и пионер в провеждането на виртуални кариерни събития в България. За 20 години „Национални дни на кариерата“ са дали възможност на над 47 хиляди младежи и студенти да започнат кариера във водеща компания. Миналата година форумът се случи по безпрецедентен начин – в изцяло онлайн формат – само десетина дни след обявяването на първия локдаун у нас. Макар и организирани по спешност в извънредна ситуация, „Национални дни на кариерата 2020“ срещна виртуално представителите на 110 компании от цялата стана с 5217 кандидати в рамките само на три дни. Успешното провеждане на форума и бързата и адекватна реакция на организаторите бяха отличени с няколко престижни награди: Наградата за HR консултантски проект/инструмент на годината на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора; първо място в категория „Иновации в криза“ на Годишните награди на b2b Мedia и трето място в категория „Кризисни комуникации“ от наградите PR Приз на БДВО. 

Срещите на живо предстоят! 

За да има наистина пълноценен контакт и ползотворни срещи между търсещи и предлагащи работа, „Национални дни на кариерата 2021“ няма да е само във виртуален формат. Събитията на живо в различни градове на страната са предвидени за месец май. 

Повече подробности за програмата на форума, можете да откриете на www.national.careerdays.bg. 

20-ото юбилейно издание на „Национални дни на кариерата“ се организира от компанията за комплексни HR услуги - JobTiger. 

Партньори на форума са Столична община, направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“- Иновативна София, Агенция по заетостта, Община Варна, Община Велико Търново, Община Габрово, Община Свищов, Технически университет - Габрово, Стопанска академия "Димитър А. Ценов", Русенски университет "Ангел Кънчев", Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", Национална комисия за борба с трафика на хора, Областна администрация – Габрово и Областна администрация – Пловдив, Тракия Икономическа Зона. 

Медийни партньори: BTV радио, Радио N-JOY, JobTiger.tv, HRIndustry.bg, Аз мога тук и сега, Лидер.бг, Мениджър, ISIC - Студентски и младежки идентификационни карти, Журнал за жената, 9academy, b2b Media, SKYlines, Кариери, Международна награда на херцога на Единбург – България, IT STEP Acadeemy, Успелите, buljobs, SofiaJobs и my CV.

Ключови думи: