На живо

7

Новата песен на Рут Колева се изкачва в чартовете

Парчето, озаглавено "Salty", достигна до #5 в в официалната класация за българска музика

Публикувано на 06 Април 2021
Новата песен на Рут Колева се изкачва в чартовете
Снимка: Орфей Мюзик

Новата песен на Рут Колева се изкачи до #5 в в официалната класация за българска музика. 

А в официалната класация България Топ 100 парчето, озаглавено "Salty", прави голям скок и от #27 се нарежда на 14-то място за изминалата седмица. 

В този проект Рут отново е с космополитния Георги Линев - Kan Wakan (Arctic Monkeys, Thundercat, Moses Sumney, музиката му е включена в Game of Thrones на HBO), който е продуцент на проекта.  

Музиката е създадена съвместно от Линев и българската гордост в американския музикален шоубизнес - Илияна Недялкова, композирала заедно със ZAYN великолепната Entertainer.  

Съчетавайки сластни текстове с опияняващ ритъм, "Salty" е квинтесенцията на уникалния звук на Ruth, смесващ соул, R&B, поп и електронни влияния. Още веднъж противопоставяйки се на всички музикални жанрови бариери, Рут използва универсалния музикален език, за да събере хората заедно.  

Хипнотизиращото музикално видео е режисирано от Георги Манов и представя конкурса за красота в най-красивата му форма – такъв, в който има всякакви контури и форми.  

"Salty" излиза след поредица от успешни сингли (All The Guys, Candy Coated, Life Of The Party, и On My Way, Salty), които се ротират в Европа и Америка, включително в американското MTV. Рут е една от изключително забележителните български артисти, чиито скорошни успехи включват корици на модните списания Harper’s Bazaar, ELLE и Diva, публикации в FLAUNT, BlackBook, Nakid, Pride.com, EARMILK, както и похвали от BBC, and MTV. Рут е влизала в класациите Spotify Viral Charts в 7 различни държави, и има 5 милиона гледания в YouTube, създавайки си многообразна аудитория по целия свят.

“Salty” излезе на 19 март и е налична във всички дигитални платформи ТУК, чрез Орфей Мюзик/Warner Music Group. Седмото най-излъчвано българско парче в родния ефир е посветено на жените и техния многостранен облик.

Ключови думи: