На живо

7

Оливия Родриго пуска нова песен

Младата певица разкри, че не на шега ще издаде парчето Deja Vu на 1 април

Публикувано на 30 Март 2021
Оливия Родриго пуска нова песен

В началото на 2021 година една американска тийнейджърка превзе поп класациите.

Навършилата през февруари 18-години Оливия Родриго направи това с дебютния си сингъл "Drivers License".

Зашеметяващата и емоционална песен с подчертани пиано линии дебютира директно под #1 в Billboard Hot 100 и бе удостоена със златен сертификат. В първата си седмица “drivers license” постигна над 107 млн. стрийма глобално. 

На 11-ти януари “drivers license” постави рекорд в Spotify за най-стриймван трак в платформата за ден с над 15,17 млн. стрийма. На 12-ти януари песента подобри собствения си рекорд с над 17,01 млн. стрийма. В допълнение, “drivers license” постигна най-голям седмичен стрийминг дебют глобално в историята на Spotify. “drivers license” постави рекорд и в Global Amazon Music за най-стриймвана дебютна песен за 1 седмица. 

В първата си седмица “drivers license” се нареди под #1 във всички водещи стрийминг платформи по света - Spotify Global Top 50, Spotify U.S. Top 50, Apple Music Global Chart и Amazon Music Overall Top Songs Chart. Сингълът стана #1 и в Apple Music в 48 страни, в Spotify в 31 страни (включително България) и в YouTube в 14 страни.

Преди да стане популярна като певица, публиката познава Оливия от ролите й в продукции на Дисни.

Вчера (29.03) Родриго разкри пред феновете си, че новата й песен е на път. Тя ще е озаглавена "Deja Vu" и ще излезе този четвъртък. Певицата побърза да успокои почитателите си, че въпреки че датата е 1 април – появата на парчето не е шега. 

Ключови думи: