На живо

7

Енрике Иглесиас е топ латино артистът

Испанецът беше признат за топ латино артист на всички времена на музикалните латино награди на Billboard

Публикувано на 21 Октомври 2020
Енрике Иглесиас е топ латино артистът
Снимка: Virginia Records / Sony Music Entertainment

Енрике Иглесиас бе признат за „топ латино артист на всички времена“.

Това стана известно по време на наградите Billboard Latin Music Awards 2020.

Световната музикална има над 40 издадени суперхита в цял свят, повече от 180 милиона продадени копия на албумите си, над 19 милиарда стрийма на парчетата си и 17 милиарда гледания на видеата към тях, а освен всичко е изнасял концерти във всички краища на света, които се измерват в печалби от над милиард долара, пред публика от 10 милиона човека.

Енрике продължава да доминира латино класациите на Billboard и държи рекорда за най-много #1 сингли (27) в чарта Hot Latin Songs, както и 39 парчета в Tоп 10. Иглесиас се радва и на най-много #1 позиции в Latin Airplay чарта (31) и най-много позиции (40) в Топ 10. Той държи и рекорда за най-голям брой #1 песни (24) в Latin Top Airplay класацията и най-много Топ 10 хитове в чарта (43). 

В Billboard Dance Club класацията, сред латино артистите мъже, Енрике Иглесиас е с най-много #1 парчета (14), а сред латино изпълнителите като цяло е с най-много песни в Топ 10 (25). До момента Иглесиас има 25 парчета в Hot 100 класацията, 2 от които са били #1, а 5 са били в Tоп 10; 14 песни в Billboard 200 чарта, с 3 в Топ 10. Енрике е и носител на най-много награди от Billboard Latin Music Awards в историята (47). Благодарение на несравнимите си постижения Иглесиас напълно заслужено си спечели признанието „Крал на латино попа“. 

Наскоро LiveNation обяви новите дати на дългоочакваното му турне от 25 мега концерта с Рики Мартин, което ще се състои през 2021 г. То ще стартира на 3 септември в Gila River Arena, Аризона и ще продължи в най-прочутите зали в Щатите, като ще приключи в Amway Center, Флорида на 30 октомври. 

Освен приноса си към музикалния свят, Енрике активно продължава филантропската си дейност с организацията “Save The Children”, в чиято помощ той и феновете му от цял свят са събрали над 400 хиляди долара, благодарение на дарителски кампании, търгове и др.  

Ключови думи: