На живо

7

Издадоха нов сингъл на Roxette

Парчето Let Your Heart Dance With Me най-сетне вижда бял свят

Публикувано на 07 Октомври 2020
Издадоха нов сингъл на Roxette
Снимка: Орфей Мюзик

Неиздаваният преди сингъл на Roxette ”Let Your Heart Dance With Me”, един от последните записи, вече излезе.

Благодарение на майсторските мелодии на автора на песни Пер Гесле, класическото шведско поп дуо Roxette винаги е имало изобилие от материал за избор между албумите си.

Много от тези останали песни са всъщност силни претенденти за и качеството им ги е направило любими на феновете, появявайки се като допълнителен материал за сингли и компилации.  

Такъв бе случаят до излизането на последния студиен албум на Roxette, Good Karma, който през лятото на 2016 ни даде песни, които не бяха необходими за албума. Една от тях е ”Let Your Heart Dance With Me”, която най-сетне вижда бял свят благодарение на ”Bag Of Trix”, великолепната колекция на Roxette от неиздаван материал, който ще се появи по-късно тази година.

"Исках да напиша класическа песен тип „пляскайте с ръце и тропайте с крака“ и ”Let Your Heart Dance With Me” се появи. Още от студиото вече я харесвах, но, както обикновено, вече имахме много претенденти, които трябваше да чакат за втори шанс. И когато идеята за този проект се роди, беше като дар". 

Гесле предаде ”Let Your Heart Dance With Me” на маестрото в миксирането Рони Лати, който преди две десетилетия даде на албума им Room Service характерния поп блясък. Сега резултатът е песен, която дава усещането за лято, слънце и оптимизъм – въпреки че е записана по време, когато Мари е в последните си дни като част от дуото Roxette, заради нарастващите здравословни проблеми, последвали лечението от рак преди няколко години.  

"Месеци преди ”Good Karma” да излезе, лекарите на Мари я посъветваха да спре с турнетата окончателно. Отменихме лятното турне и всички бъдещи ангажименти. Но дори и студио запис беше изморителен за нея. Тя искаше толкова много, но наистина трябваше да се бори, за да успее. И го направи. Мари беше истински боец до самия край“, казва Пар Гесле. 

Премиерата на ново видео към “Let Your Heart Dance With Me” се състоя в YouTube и Пер направи сесия на живо с въпроси и отговори с феновете. 

Неиздаваният сингъл е наличен дигитално. Лимитираният 7” сингъл излиза на 9 октомври. 

Ключови думи: