На живо

7

Излиза нов албум на Енио Мориконе

Тази чисто нова колекция включва 7 неиздавани произведения от легендарния композитор

Публикувано на 07 Октомври 2020
Излиза нов албум на Енио Мориконе
Снимка: Muthmedia GmbH

Издават нов албум на Енио Мориконе. 

Световнопризнатият италиански композитор ни напусна по-рано тази година на 91-годишна възраст.

През изключителната си кариера, която се простира в повече от 6 десетилетия, той създава над 600 оригинални композиции. 

Отвъд популярните и много обичани негови саундтрак мелодии към филмите "Имало едно време на Запад", "Имало едно време в Америка", "Недосегаемите", "Мисията", "Ново кино „Парадизо“, "Омразната осморка" и "Добрият, лошият и злият" има скрита, ексцентрична страна от неговата гениалност, която е високооценена сред почитателите му, други артисти и музикални ценители. 

Тази чисто нова колекция включва 7 неиздавани произведения от легендарния композитор и разкрива един от най-богатите в креативно отношение периоди в живота на Мориконе между края на 60-те и 80-те години. Албумът е доказателство за устойчивото влияние на композитора върху творчеството на генерации от музиканти и филмови режисьори до ден днешен. 

Morricone Segreto е тръпчиво звуково пътешествие през мистериозни гласове, наелектрезиращи китари, ефирни струни, зловещи акорди и модерен груув от един творец, който със своите проекти винаги е предшествал и диктувал тенденциите в музиката по свой отличителен начин. 

Албумът е истинско съкровище от редки и забравени композиции и алтернативни снимки от историческия архив на CAM Sugar. Сред акцентите са откъси от Lui Per Lei, Stark System и Il Clan Dei Siciliani. 

Morricone Segreto е доказателство за това, че дори един от най-забележителните композитори на нашето време е пазил тайни, които тепърва ще бъдат разкрити. 

Днес стартират предварителни поръчки на албума на Енио Мориконе - тук. Премиера на албума Morricone Segreto: 6 ноември 2020 г. 

Ключови думи: