На живо

7

Burna Boy пусна ново видео

Клипът е към парчето със Stormzy - Real Life

Публикувано на 07 Октомври 2020
Burna Boy пусна ново видео
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Burna Boy издаде официалното музикално видео към трака “Real Life”.

За песента номинираната за награда Грами нигерийска афро суперзвезда си сътрудничи със Stormzy.

Режисирано от Меджи Алаби и включвайки поема от George The Poet, видеото въплъщава борбата на цветнокожата младеж в неравностойно положение в Обединеното кралство, размитите граници между уличния живот и истинския, крехкостта между живота и смъртта и как престъплението с нож и убийството често се съобщават като проста статистика в медиите, което има дълготраен ефект върху обществото.

Песента е част от албума Twice As Tall, издаден през август 2020. Той дебютира на #1 в класацията на Billboard, World Albums и достигна #52 в Billboard 200 и #128 в класацията на Rolling Stone, Top 500 Artists. Това е най-високата поява на Burna Boy в класацията, с тоталните 14.8 милиона стрийма в Щатите между 14 и 20 август. С над 78.2 милиона стрийма през първата седмица на излизането си, Twice As Tall стана #1 албум в Apple music в 48 държави.

С изпълнителни продуценти Sean “Diddy” Combs, Bosede Ogulu и Damini “Burna Boy” Ogulu, TWICE AS TALL съдържа знаменити появи от сенегалеца Youssou N’dour, Naughty By Nature, кенийската банда Sauti Sol, Chris Martin oт Coldplay и Stormzy с допълнителна поява от LeriQ, Telz, P2J, Rexxie, Timbaland, Mike Dean, Anderson .Paak и Mario Winans.

С Twice As Tall Burna Boy прави равносметка на постиженията си, слабостите си и в същото време окуражава амбиция и постоянство в лицето на несигурността и срещу всички препятствия. Докато този албум е чисто и безкомпромисно африканско съвършенство, то е наситено със съвременно звучене за всички. За “African Giant” този проект е продукт на смесица от емоции и сега той стои два пъти по-високо.

Ключови думи: