На живо

7

Предизвикателствата в MasterChef продължават

Уникално тристепенно детско меню, създадено в предаването, става част от кулинарните предложения на известна верига заведения у нас

Публикувано на 28 Септември 2020
Предизвикателствата в MasterChef продължават
Снимка: bTV

Тази неделя, 27 септември, хоби готвачите в MasterChef бяха изправени пред едни от най-трудните си задачи и решения до момента.

След почти грандиозен провал като капитан в отборната битка Неда Соколовска не се представи блестящо и в първия етап на елиминациите.

Режисьорката трябваше да с мобилизира физически и психически и да се справи с конкуренцията на шестимата хоби-готвачи, които бяха част от топ 16 и вече напуснаха MasterChef.

Неда успя да се справи с напрежението и запази мястото си във финалния топ 10 на хоби-готвачите като изненада журито с чиния, за създаване на която използва най-много и различни техники.

Chef Роу, Chef Токев и Chef Михалчев оцениха най-високо нейната перуанска кауса със скариди и сос от камбуча и макадамия и върнаха Неда в надпреварата за 100 000лв.  

Отборната битка донесе „историческа победа“ за здравословното меню на ръководения от Ивайло червен отбор. Истински успех сред децата, които дегустираха в студиото, пожъна крем супата от праз с картофи, тиквички и естрагон на Файчето, която той приготвя за трите си деца, кюфтетата по цариградски с пюре от целина и пюре от пащърнак и морков и десерта – плодова салата с дюли и крем англез. Ивайло и останалите съотборници на Файчето, както и членовете на журито, до последно не вярваха, че неговата супа ще се хареса на децата, но му гласуваха доверие и той не ги подведе.   

Размазващата победа със 7 гласа донесе не само успех в битката, но и уникална награда за червения отбор и за MasterChef България. Изготвеното от Ивайло, Добата, Митко, Файчето и Петя тристепенно детско предложение ще бъде включено в менюто на топ ресторант у нас чрез партньорството на кулинарното шоу с Mastercard (R) България.

„Да създадем меню, което да бъде вкарано в професионална кухня, е привилегия за всеки един от нас“ – коментира Файчето от екипа на победителите.

В предаването От 10 до 2 с Нейа по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Master Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са  застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.

Ключови думи: