На живо

7

Трудната неделя спохожда хоби готвачите в MasterChef

Участниците влизат в историческа битка и елиминация в два етапа за определяне на финалния топ 10

Публикувано на 25 Септември 2020
Трудната неделя спохожда хоби готвачите в MasterChef
Снимка: bTV

Тази неделя, 27 септември, хоби готвачите в MasterChef ще бъдат изправени пред едни от най-трудните си задачи и решения до момента.

Те ще трябва да се справят с предизвикателството да приготвят тристепенно детско меню, да се нагодят към новите предизвикателства в надпреварата, създавайки нови стратегии и да се справят с неприятните изненади, които ще им бъдат поднесени в неделя вечер.

След предишния епизод градусът на напрежение вече е изключително висок в най-голямата кухня на България. Тази неделя ще стане още по-горещо, защото 10-те хоби готвачи ще трябва да се изправят в тежка отборна битка и двустепенна елиминация, финалният залог от която е попадането във финалния топ 10.

В отборната надпревара като капитани на отбори ще влязат Ивайло, който си спечели имунитет от елиминация и Куин, която се справи по-добре от Файчето в мастър класа на Chef Павлов. Предизвикателството пред двата отбора тази неделя е създаването на тристепенно детско меню на база традиционни български продукти. Изискванията към отборите са то да модерно, привлекателно и здравословно, а целта е да докажат, че панираните пилешки хапки, пържените картофи, недобре приготвените пици и бургерите могат да бъдат заменени с вкусна и здравословна храна. Наградата за отбора победител в тази, по думите на Chef Роу „историческа война“, е изготвеното тристепенно предложение да бъде включено в менюто на топ ресторант.

След отборната надпревара ситуацията за петима от хоби-готвачите ще стане още по-напрегната, защото задачите в етапа на елиминации са не една, а две. В първия те ще трябва да демонстрират своята сръчност, а останалият последен ще трябва да премери силите си и да се бори за оставане в шоуто с шестимата хоби-готвачи, които бяха част от топ 16 и вече напуснаха MasterChef. Победителят в тази елиминация е последният участник, който ще стане част от топ 10 в шоуто и ще се бори за голямата награда от 100 000лв. и титлата MasterChef на България. Кой ще бъде той зрителите ще разберат тази неделя от 20.00 часа по bTV.

Ключови думи: