На живо

7

Смъртта може да почака идва в кината през ноември

Санундтракът към филмовата продукция ще излезе седмица по-рано - на 13 ноември

Публикувано на 17 Септември 2020
Смъртта може да почака идва в кината през ноември
Снимка: Animato Music / Universal Music Group

Филмът “Смъртта може да почака” тръгва в кината у нас на 20 ноември 2020.

Седмица по-рано, на 13 ноември 2020, излиза вълнуващият саундтрак към него - No Time To Die. 

Музикалната колекция ще е със специалното участие на световната #1 поп звезда и 5-кратен носител на награда Грами, Били Айлиш.

Тя изпълнява наелектрезиращата водеща музикална тема към филма "No Time To Die", създадена в съавторство с брат й Финиъс О’Конъл, който също притежава статуетки от най-престижните световни музикални награди.

Едва 18-годишна, Айлиш се присъединява към списъка с изключителни артисти, имали честта да участват в теми на Бонд - Шърли Беси, Мадона, Адел и Сам Смит.    

Продуцентите на филма Майкъл Джи. Уилъсн и Барбара Броколи разказват: “Ханс и екипът му сътвориха необикновена и емоционална музика за “Смъртта може да почака”. За нас бе привилегия да работим с такъв легендарен композитор за един от най-добрите саундтраци на Бонд. Били и Финиъс създадоха мощна и докосваща заглавна песен за 25-ия филм”. 

За музиката към филма Ханс Цимер разботи заедно с Джони Мар, който изпълнява и китарните линии в някои от мелодиите в саундтрака. Албумът включва и произведения на композитора и продуцент на филмова музика Стив Мазаро. Джони Мар, който след основаването на The Smiths се наслаждава на блестяща световна кариера като студиен музикант и солов артист, дълги години работи в успешно партньорство с Цимер. Мазаро влиза в екип с Цимер и за саундтрака към хитовия игрален филм на Дисни от 2019, “Цар Лъв”, и наскоро създаде музиката към The Rhythm Section с Блейк Лайвли и Джъд Лоу. 

Режисьорът на “Смъртта може да почака”, Кари Доуди Фукунага, споделя: “Много съм развълнуван, че именно Ханс създаде саундтрака. Музиката на Бонд винаги е била емблематична за филмите и станах свидител на това, как Ханс добави част от своята гениалнот към наследството на Бонд”. 

Звукозаписната компания Decca ще издаде и колекцията Bond 25 в чест на премиерата на 25-ия филм. Албумът ще включва нови аранжименти на 25 от най-легендарните теми на Бонд с близо 60-годишна история, сред които From Russia With Love, Diamonds Are Forever, Live And Let Die, GoldenEye и Die Another Day във версия, записана от Royal Philharmonic Orchestra в Abbey Road Studios. 

“Смъртта може да почака” е продукция на EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM) и Universal Pictures International, а у нас филмът се разпространява от Форум Филм България. Режисьор на лентата е Кари Доуди Фукунага, а в главната роля отново ще гледаме суперзвездата Даниел Крейг в 5-ото му преобразяване в Джеймс Бонд. Крейг и партнира с Ралф Файнс, Наоми Харис, Бен Уишоу, Рори Киниър, Джефри Райт, Леа Сейду и Кристоф Уолц. 

Ключови думи: