На живо

7

Мелъди Гардо издава нов албум

В първия сингъл от колекцията Sunset in the Blue участва музикалната икона Стинг

Публикувано на 08 Септември 2020
Мелъди Гардо издава нов албум
Снимка: Animato Music / Universal Music Group

Мелъди Гардо ще издаде нов албум през октомври.

Като първи сингъл от него, американската изпълнителка пусна парчето “Little Something”, в което си партнира със 17-кратния носител на Грами - музикалната икона Стиг.

В песента изключителните гласове на Гардо и Стинг звучат нежно и красиво в раздвижен ритъм с поп и латино елементи.

Миксът е дело на Робърт Ортън (4-кратен носител на награда Грами), а автори на “Little Something” Мелъди Гардо, Стинг, дългогодишният му приятел и парньор, китаристът Доминик Милър и френският продуцент Джен Джис.

За “Little Something” Стинг казва: “Песента носи простичка, но заразителна радост. За мен беше удоволствие да творя музика с изключителната Меилъди Гардо и се надявам, че ще чуете усмивките в гласовете ни”. 

Мелъди споделя: “В тези трудни времена единственото спасение за нас музикантите е да творим заедно. Бях щастлива, когато Джен Джис ми предложи да направим песента в дует със Стинг. Осъзнавах, че за мен това е превключване към друг музикален жанр и се радвам, че имах възможност да се предизвикам с нещо различно... това е музиката!”

Изолирана в дома си в Париж през май 2020 г., Гардо привлича вниманието на световните медии като обявява в профилите си в социалните мрежи кастинг за музиканти, които нямат възможност да работят заради ограниченията от COVID-19. С тяхна помощ тя създава виртуален оркестър за сингъла "From Paris With Love". През юни Мелъди реализира първата студийна сесия след изолацията в легендарното Аби Роудс заедно с Кралската филхармония, след отварянето на студиото, което затвори врати за първи път от 90 години насам заради пандемията от коронавирус.

Предстоящият 5-ти студиен албум ‘Sunset in the Blue’ ще излезе на 23 октомври 2020 и ще е оркестрален празник на джаз историята на Гардо. За новия си проект изпълнителката отново работи заедно с екипа, с който създава платинения си албум ‘My One and Only Thrill’: продуцента Лари Клайн, аранжора и композитор Винс Мендоса и легендарния студиен инженер Ал Шмит. 

Подчертаната й решителност да твори и развива таланта си, винаги е прозирала в работата на Мелъди Гардо. И въпреки всички обстоятелства, това си личи още повече в новия й албум ‘Sunset in the Blue’. 

Предварителните поръчки на ‘Sunset in the Blue’ в MusicMall.bg вече стартираха ТУК.

Ключови думи: