На живо

7

Днес излиза аудиокнига за Хари Потър на български език

Тя е озвучена от актирсата Силвия Петкова, която ще бъде разказвач и на 7-те книги за Хари Потър - поредица, любима на вече няколко поколения по целия свят

Публикувано на 27 Август 2020
Днес излиза аудиокнига за Хари Потър на български език

Днес, 27 август (четвъртък), е премиерата на първата аудиокнига oт поредицата за Хари Потър „Хари Потър и философският камък“ на българския език.

Тя е озвучена от актирсата Силвия Петкова, която ще бъде разказвач и на 7-те книги за Хари Потър - поредица, любима на вече няколко поколения по целия свят.

„Аз съм истински фен на историите за Хари Потър и за мен е огромно професионално признание и чест, че имах възможността да пресъздам в седемте аудиокниги на български този вълшебен свят. Да прочета историята на Хари Потър на новите и старите му фенове за мен е и огромно актьорско предизвикателство, тъй като в седемте книги трябваше да се превъплътя в общо 160 персонажа! А да “играеш” аудио роля, е още по-трудно, тъй като трябва да предадеш на слушателя цялата емоция, без да разчиташ на езика на тялото, и да използваш само гласа си, за да отключиш въображението му и да го пренесеш във вълшебния свят на книгите.“, споделя Силвия за една от най-вълнуващите роли в кариерата си. 

Първата книга от поредицата – „Хари Потър и философският камък“, е публикувана през 1997 г. във Великобритания. Оттогава историите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър са се превърнали в любими за милиони читатели, а книгите разбиват рекордите по продажба и печелят множество награди. Над 500 млн. копия на Хари Потър са продадени по целия свят, а поредицата е преведена на повече от 80 езика и екранизирана в 8 боксофис хита. Подробности - ТУК.

Ключови думи: