На живо

7

Чарли Пут пее песен за филм на Дисни

Музикантът изпълнява парчето Free, написано от знаменитата Даян Уорън, за лентата Единственият и неповторим Айвън

Публикувано на 26 Август 2020
Чарли Пут пее песен за филм на Дисни

Чарли Пут изпълнява песен от филма "Единственият и неповторим Айвън".

Парчето "Free" е писано от знаменитата Даян Уорън, десетки пъти номинирана за награди Оскар и Грами, носителка на награди Еми и Златен глобус, чиито песни присъстват в над 100 филма и е част от Залата на славата на създателите на песни.

"Толкова се гордея, че написах песента "Free" за невероятния филм на Теа Шарок, "Единственият и неповторим Айвън" (The One and Only Ivan). Темата на филма дълбоко докосна сърцето ми и се надявам, че песента ми ще докосне и вас. Чарли Пут вдъхна живот на тази песен по начин, по който никой друг не би могъл. Тя е много специална и смислена за мен и се надявам да стане такава и за вас. Надявам се да ви накара да се чувствате малко по-свободни“, казва Даян Уорън.

"Free" е в изпълнение на няколко пъти номинирания за награди Грами мултиплатинен певец, автор на песни и продуцент Пут.  Той е само на 28 г., но вече се е доказал като най-постоянен хитмейкър в индустрията и известен артист в много измерения. Пут има осем мултиплатинени сингъла, четири номинации за Грами, две награди Билборд, една Награда на критиката и номинация за Златен глобус.

"Беше много вълнуващо да работя по този филм и да си сътруднича с неповторимата Даян Уорън за песента "Free". Нямам търпение всички да чуят какво създадохме заедно за този специален филм", казва Чарли Пут.

Към саундтрака допринася и печелилия Грами шотландски композитор - Крейг Армстронг. В писането на музика за оркестри, електронна музика и широк обхват от колаборации с артисти в класическата и филмова музика, разпознаваемият почерк на Армстронг получи световно признание. Той е композирал както за Холивуд така и за независими филми.

Адаптация на печелилата награди книга за една много специална горила, "Единственият и неповторим Айвън" на Дисни е незабравима история за красотата на приятелството, силата на визуализацията и значението на мястото, наречено дом. Айвън е тежаща 400 паунда горила със сив гръб, която споделя местообитание в покрайнините на шопинг мол със слона Стела, кучето Боб и различни други животни. Той има малко спомени от джунглата, от която е пленен, но когато е бебе, слонът Руби пристига и докосва нещо дълбоко у него. Руби отскоро е отделена от семейството си в дивото, което я кара да поставя живота под въпрос откъде идва и къде иска да бъде. Стоплящо сърцето пътешествие, което идва на екрана с впечатляващ хибрид от живи действия и компютърно генерирани изображения, е базирано на бестселър книгата на Катрин Епългейт, печелила много награди при публикуването си през 2013 г., включително медал "Нюбери".

За филма гласовете си дават: Сам Рокуел като Айвън, Анджелина Джоли като Стела, Дани ДеВито като кучето Боб, Хелън Мирън като пудела Сникърс, Бруклин Прайс като Руби и др.

Walt Disney Records издадоха дигитално оригиналния саундтрак към филма "Единственият и неповторим Айвън", ексклузивно по Disney+.

Charlie Puth - Facebook

Ключови думи: