На живо

7

Виктория направи два морски коцерта

Специални гости на двата концерта в Бургас и Приморско ще бъдат новите български музикални звезди Йоана Сашова и Тино, двама от финалистите на “Гласът на Българя” и Мишел, който ще изпълни дуетна песен с Виктория

Публикувано на 24 Август 2020
Виктория направи два морски коцерта

Българският представител на Евровизия 2020 и 2021 Виктория и още звезди на най-гледаната музикална надпревара в света ще изнесат два големи безплатни концерта в Бургас и Приморско. 

Изпълнителите ще се качат на открита сцена "Охлюва" в събота от 20:30 часа. Сред звездите от конкурса, които ще пеят на сцената в морския град, са Сийзър Сампсън от Австрия, който завърши на трето място на Евровизия 2018 и Бен Долич от Германия, който трябваше да представи страната на отменения конкурс в Ротердам през май месец. 

На 23 август в Приморско ще се проведе вторият концерт на лятната сцена до Община Приморско. В него отново ще вземат участие Виктория и звездите на Евровизия. 

Специални гости на двата концерта в Бургас и Приморско ще бъдат новите български музикални звезди Йоана Сашова и Тино, двама от финалистите на “Гласът на Българя” и Мишел, който ще изпълни дуетна песен с Виктория. 

Виктория споделя за концерта в Бургас: „Публиката на Южното Черноморие винаги ме зарежда много и се радвам, че ще мога да пея за тях тази събота и неделя. Това ще е нашият подарък за всички гости и жители на Бургас и Приморско“. 

Концертът е част от творчески лагер Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020, в който екип от 25 музиканти, продуценти, композитори и текстописци работят по създаването на нови песни за предстоящото издание на Евровизия в Ротердам през 2021 година. 

Освен създаването на нови песни, младите музиканти направиха фотосесии на емблематични места в Бургас като терасата на Казиното, Морската градина, Моста и остров Света Анастасия. По този начин градът ще бъде популяризиран като туристическа дестинация и място, което зарежда със специфична творческа енергия. Музикантите от цяла Европа се снимаха и на красиви места в Приморско. Наскоро Виктория засне клипа към песента си "Alright" в новата многофункционална зала "Арена Бургас" и на плаж Перла в Приморско.  

Снимки: Лора Мушева

Ключови думи: