На живо

7

Лейди Гага ще пее на видео музикалните награди на MTV

Престижните отличия ще бъдат раздадени на церемония на открито на 30 август в Ню Йорк

Публикувано на 19 Август 2020
Лейди Гага ще пее на видео музикалните награди на MTV

Лейди Гага ще пее на живо на предстоящите видео музикални награди на MTV.

Престижните отличия ще бъдат раздадени на церемония на открито на 30 август в Ню Йорк.

С това Гага ще отбележи първото си изпълнение на живо на песен от новия си албума Chromatica, който излезе на 29 май 2020 г.

По първоначални планове колекцията трябваше да излезе на 10 април, но заради пандемията от COVID-19, певицата реши да отложи издаването му. Освен това планираното в негова подкрепа турне на този етап няма как да се осъществи.

Photo by Getty Images

Освен с изявата на сцената, вечерта ще е специална за звездата, защото е номинирана в цели девет категории, включително в категориите за най-добро видео на годината, песен на годината и най-добро сътрудничество.

Лейди Гага получи номинации още за изпълнител на годината и за най-добро карантинно изпълнение.  Видео музикалните награди на MTV тази година ще имат две нови категории за изпълнения на живо под карантина и музикални клипове, заснети в домашни условия по време на пандемията.

Били Айлиш и The Weeknd имат по шест номинации, а BTS са с три. В категорията "Видео на годината" за приза се борят Били Айлиш с "Everything I Wanted", Еминем ft. Juice WRLD с "Godzilla", Фючър и Дрейк с "Life Is Good", Лейди Гага и Ариана Гранде с "Rain on Me", Тейлър Суифт с "The Man" и The Weeknd с  "Blinding Lights". За отличието в категорията "Изпълнител на годината" ще се конкурират DaBaby, Джъстин Бийбър, Лейди Гага, Меган Дъ Стелиън, Пост Малоун и The Weeknd.  А за "Песен на годината" съревнованието е между "Everything I Wanted" на Били Айлиш, Doja Cat "Say So", Лейди Гага и Ариана Гранде - "Rain on Me", Меган Дъ Стелиън със "Savage", Поуст Малоун с "Circles" и "The Box".

MTV Video Music Awards 2020 трябваше да бъдат раздадени на церемония в центъра "Барклис" в Бруклин, но заради продължаващата ситуация с коронавируса беше взето решение шоуто да се състои паралелно на различни места на открито в Ню Йорк, на които публиката ще е ограничена. В шоуто, със свои изпълнения на живо, потвърдиха участие още BTS, Доджа Кет и Джей Балвин.

Ключови думи: