На живо

7

Рут Колева влезе в MTV- САЩ

За първи път български изпълнител достига ротация в американския музикален канал

Публикувано на 19 Август 2020
Рут Колева влезе в MTV- САЩ

Знаем, че е различна, но това вече е обичайно клише. Виждаме, че изглежда суперстилно, макар да е „оперирана“ от суета и някак между другото вкарва тренд. Обичаме да слушаме Рут, защото, както самата тя казва, „правя хубава музика, с отношение“ - а то сега й се връща и от американските меломани.

Песента й "Candy Coated", която добрите медии отразиха преди месеци, вече е част от официалната селекция на MTV - САЩ! Поставяме удивителен, защото за пръв път български изпълнител успява да влезе толкова ударно в уважавана медия през Океана и да постави във визитката си работа с американски продуценти.

След този успех летвата се вдига до новия проект на Рут Колев – "On My Way", – облечен отново със зашеметяваща визия, чиста музика и онази кристална Рут, от която не ти се иска да мърдаш и на нота. Също като "Candy Coated", която има своята кауза (виж Harper's Bazaar USA ), и "On My Way" е песен с мисия. Посветена е на онзи убийствен натиск в отношенията, който може да доведе до лудост и накратко се определя като насилие във връзката.

„Идеята за този проект дойде точно от взаимоотношенията с такъв човек - нарцисист. Тънък психологически инквизитор, агресор, който винаги търси вината в другия. В един момент толкова ти се иска да избягаш, че си съгласен да поемеш тази вина – несправедливо, за да може само и само да си тръгнеш. Готов си в очите на другите ти да си негативният персонаж, за да запазиш себе си… Не се говори достатъчно за такъв вид взаимоотношения, а са доста често срещани. Трябва голяма вътрешна сила, за да изчезнеш от такава връзка, да направиш тази крачка! Независимо от това какво казват другите – трябва да си тръгнеш от нещо, което е отровно“, споделя Рут.

Видеото на "On My Way" не показва стандартна история, а се разхожда по ръба на възприятията. В този проект Рут Колева работи изцяло с български екип, макар и от различни точки по целия свят. Клипът е създаден в Манчестър, музиката и текстът са писани в Лос Анджелис, миксът е произведен в Хонконг, а за самия запис се връщаме в София. 

Ключови думи: