На живо

7

Бионсе представя свой авторски филм

Лентата Black Is King се базира на музиката от албума The Lion King: The Gift

Публикувано на 30 Юли 2020
Бионсе представя свой авторски филм

На 31 юли светът ще се наслади на величествената филмова продукция Black Is King.

Режисьор и продуцент на проекта е не кой да е, а носителката на 24 награди Грами – неповторимата Бионсе Ноулс-Картър.

Премиерата на дългометражната лента, базирана на музиката от албума The Lion King: The Gift и създадена в партньорство с Parkwood Entertainment и Disney+, ще се състои две седмици след годишнината от релийза на глобалния феномен на Disney – блокбъстъра The Lion King (Цар Лъв). 

Визуалният албум на Бионсе пресъздава поуките от филма "Цар Лъв", които да служат като образец за младото поколение чернокожи. Black Is King отдава почит на истинските преживявания на семейства, чрез разказ за млад крал, попаднал във въртележка от предателства, любов и себеосъзнаване. Съдбата му е предопределена от неговите предци, а благодарение на уроците от баща му и напътствията на неговата детска любов, той успява да придобие нужните добродетели, с които да възвърне дома и трона си.  

Освен премиерната дата на Black Is King бе обявена и дистрибуционна сделка, благодарение на която филмът ще бъде наличен в повечето държави от Африканския континент, включително в Южна Африка, Нигерия, Гана, Етиопия, Намибия, Камерун, Либерия, Бурунди, Сенегал, Того, Сомалия, Бенин, Конго, Кения, Кот д‘Ивоар, Зимбабве, Малави, Габон, Кабо Верде и много други.

Заснета на многобройни локации, синематографията на лентата улавя и свързва красиви хора и пейзажи от различни континенти, започвайки от Ню Йорк и преминавайки през Лос Анджелис, Южна Африка, Западна Африка, Лондон и Белгия. От всички тези невероятни места е подбран и неповторим екип от актьори и танцьори, които вдъхновяват разнообразието на филма и трептящата хореография. 

Black Is King е продуциран в рамките на една година и се ражда като резултат от разнообразните идеи на креативния екип, заедно с режисьорите Еманюел Аджей (филма Shahmaran), Блиц Базавуле (филма The Burial of Kojo), Пиер Дьо Бюшер (видеата на Бионсе към синглите “Mine” и “Ghost”), Джен Нкиру (филма BLACK TO TECHNO), Ибра Аке (креативен режисьор и продуцент на видеото към песента “This is America” на Childish Gambino), Дикаил Римаш (филма CACHAO, UNO MAS), Джейк Нава (видеата на Beyoncé към парчетата “Crazy in Love”, “Single Ladies”, “Partition”), както и сърежисьора и дългогодишен партньор на Бионсе - Кваси Форджур. 

Новият трейлър на филма разкрива част от специалните гости във филма, сред които са моделите супермоделът Наоми Кемпбъл,  Тина Ноулс-Лоусън, носителката на Оскар, актриса и автор Лупита Нуонго, изпълнителите Кели Роуланд, Фарел Уилямс, JAY-Z и др. 

Празничният мемоар, в чест на изключителната култура на чернокожите, включва и целите видеа към песните “Already”, “Brown Skin Girl”, “Mood 4 Eva” и “My Power” – екстревагантност и съчетание от елегантност и душа. 

Кредит: Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Ключови думи: