На живо

7

Топ 5 коктейли за лятото

Специална селекция на най-добрите алкохолни коктейли

Публикувано на 10 Юли 2020
Топ 5 коктейли за лятото

Нетърпеливо чаканото лято вече започна и екипът на радио N-JOY даде старт на N-JOY Summer.

В първата седмица на кампанията, която тази година е в подкрепа на българския туризъм, излъчваме своята програма от страхотния ваканционен комплекс Wave Resort.

И за да добавим още лятно настроение, решихме да попитаме барманите на комплекса какви алкохолни коктейли за ваканционно усещане биха ни предложили.

Вижте по-долу петте предложения на Илиaн Петков от Wave Resort, на когото поставихме задача да ни направи коктейлно меню от понеделник до петък.

Дайкири

Понеделник завършихме работния ден с едно страхотно дайкири. Коктейлът е кръстен на плаж, който се намира в Куба. Началото си бележи през 1900 година, като съставките му са цитрусов сок, ром и подсладител (захар или различни на вид плодови сиропи). Съобразно различния подсладител, който се използва дайкирито може да се сервира в множество вариации.

Май Тай

Тропикът е нашата дестинация във вторник с коктейла Май Тай. С него започваш да мислиш за Пасифика на мига. Коктейлът е с основа на ром, в комбинация с кюрасо, бадемов сироп и сок от лайм. Международната барманска асоциация го окачествява като „съвременна класика“ и го класифицира като лонг дринк.

Aperol Spritz

Средата на седмицата ознаменувахме с коктейла Aperol Spritz, известен от бреговете на Италия. Както при повечето класически питиета, тук също има само 3 съставки. Те са портокалов ликьор, който е и горчив и сладък, шампанско и сода. Коктейлът е балансиран и е силно предпочитан от дамската аудитория.

Маргарита

Края на четвъртия ден отбелязахме с коктейл от Латинска Америка – Маргарита. Основните съставки са цитросов сок (най-често лайм), ликьор triple sec (базиран на портокал), текила и се сервира с чаша „купе“. Сервира се със сол по ръба на чашата, следвайки традицията на консумация в Мексико – родината на коктейла.

Оld Fashion

В петък завършваме с „Old Fashion“ - коктейла по стара мода. Рецептата е уиски, захарен сироп и Angostura aromatic bitters. Последната съставка представлява билкова тинктура и има богата  история като лекарство. През годините билковият извлек се е използват за лечение на главоболие, болки в кръста и прочие. Коктейлът е силно харесват от мъжката аудитория.

Ние от радио N-JOY препоръчваме на нашите слушатели да консумират с удоволствие и с мярка и никога преди 18 годишна възраст.

 

Ключови думи: