На живо

7

Новият албум на Джон Леджънд е посветен на любовта

С новата си музикална колекция изпълнителят ни напомня, че любовта между хората притежава истинска сила

Публикувано на 23 Юни 2020
Новият албум на Джон Леджънд е посветен на любовта

Новият албум на Джон Леджънд вече е факт.

В момент на световна, здравна и човешка криза, мултиплатиненият изпълнител, автор на песни и носител на 11 награди Грами представи новата си музикална колекция - Bigger Love, с която ни напомня, че любовта между хората притежава истинска сила.

“В тези болезнени времена, някои от нас може да си мислят, че не е добре да се смееш, да танцуваш или да бъдеш романтичен. Напоследък снимките в медиите на цветнокожи, физически подчинени с колена върху вратовете, страдащи или изразяващи гнева си, са плашещи. Но въпреки, че ние всички чувстваме тези ужасни емоции и болка, е важно да продължим да показваме на света, че сме не по-малко пълноценни хора. Чрез изкуството си ние можем да го постигнем. Албумът ми празнува любовта, щастието, чувствителността, надеждата и силата - нещата, които превръщат културата ни в красива и въздействаща”, споделя Леджънд.

Bigger Love представя класическия Джон Леджънд - изпълнен с дълбоки емоции, радостен, обичлив, нежен и внимателен. Колекцията от 16 трака е опияняващ микс от поп соул (“Bigger Love”, “I Do”, “Wild”), секси R&B (“U Move I Move”, “Slow Cooker”, “Favorite Place”), груув парчета, вдъхновени от хип хопa (“Ooh Laa”, “Actions”) и въздействащи балади, които рафинират работата му (“Converstations in the Dark”, “Never Break”).

Списание Rolling Stone определя едноименния сингъл от албума “Bigger Love” като “поп парче, готово да те изстреля на дансинга, което те кара да ликуваш дори и в тези трудни времена“. Billboard пише, че “Actions” може да има различно значение за всеки, но за пореден път Леджънд използва платформата си за позитивна мотивация“, а за #1 песента “Conversations in the Dark”, MTV коментира, че “Джон Леджънд е написал най-милите обети на света”.

Bigger Love съдържа колаборации с Джийн Айко, Koffee, Rapsody и Гари Кларк Джуниър, съаавтори на музиката и текста са Андерсън Паак, Оук Фелдър, Тайла Паркс, Чарли Пут, Райън Тедър, Джулия Майкълс и др., а изпълнителен продуцент е носителят на цели 15 номинации и 1 награда Грами - Рафаел Саадик.

В обръщение към феновете си, Леджънд казва: “Не живея с илюзията, че музиката може да спаси света и да разреши световните проблеми, но винаги съм се обръщал към нея, за да ми помогне да премина през трудните времена и знам, че много от вас правят същото. Затова нямах търпение да издам Bigger Love. Стартирах кариерата си през 2004 г. с албума Get Lifted. А сега, навлизайки в лято 2020 г., се надявам този нов проект отново да ви издигне, да изпълни сърцата ви с любов и вдъхновение, да ви даде повод да потанцувате, да ви подари мелодии, на които да държите ръцете си и да правите любов”.

За Джон Леджънд

Мултиплатиненият артист Джон Леджънд има 11 награди Грами, Оскар, Златен Глобус, Тони и Еми, което го превръща в първия афро-американец, носител на EGot. До момента, Леджънд има издадени 6 албума, включително Get Lifted (2004), Once Again (2006), Evolver (2008), Love in the Future (2013), Darkness and Light (2016) и A Legendary Christmas (2018). През 2018 г. той участва в концерта на NBC Jesus Christ Superstar Live in Concert, за което печели награда Еми, както и номинация за “най-добра главна мъжка роля” . Година по-късно Леджънд става част от менторския екип в сезон 16 на музикалния формат “The Voice” и отвежда Мейлин Джармон от отбора си до победа в шоуто. Той бе ментор в сезон 18 и предстои да бъде и в сезон 19. Джон е партньор в Get Lifted Film Co. и е изпълнителен директор на продукциите Southern Rites, United Skates, Underground, както и филмите Southside with You и La La Land. В ролята си на филантроп, Леджънд създава кампанията #FreeAmerica през 2015 г., с цел да окаже влияние върху националния разговор за неправомерната политика на наказателното право в страната и прекратяване на масовото лишаване от свобода. 

Bigger Love е наличен във всички дигитални платформи тук.

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Ключови думи: