На живо

7

Излиза неиздавана песен на Арета Франклин

Парчето е солова версия на Never Gonna Break My Faith, автор на което е Брайън Адамс

Публикувано на 22 Юни 2020
Излиза неиздавана песен на Арета Франклин

Величественият глас на кралицата на соул музиката Арета Франклин ще ни завладее отново.

Sony Music с гордост представя неиздаваната до момента солова версия на песента "Never Gonna Break My Faith", с участието на The Boys Choir Of Harlem.

Съавтор е носителят на многобройни награди, изпълнител и автор на песни Брайън Адамс, а оригиналната версия, наградена с Грами, излиза за първи път през 2006 г. в дует с Мери Джей Блайдж за филма Bobby. 10 години по-късно текстът на песента е по-актуален от всякога.

Клайв Дейвис, дългогодишен приятел и продуцент на Франклин, коментира: "Светът е много различен в момента. Промяната е навсякъде и се надявам, че всеки от нас прави максималното, за да създава промяна по възможно най-позитивния начин. Музиката може да изиграе главна роля в тази ситуация, а изпълнението на Арета те кара да настръхнеш. Когато прочетеш текста на песента и го съпоставиш със случващото се в момента, ще се разтрепериш. Всеки трябва да чуе тази песен. Заслужава да се превърне в химн".

"Когато написах песента, в съзнанието ми бе енергията на Арета, но никога не съм си представял, че тя всъщност ще я изпее. Идеята беше да напиша химн - думи, които ще дават надежда и ще ни напомнят, че дори когато изгубим нещо, можем да открием светлина в себе си, която да ни води. Когато създадох демото, казах на продуцентите, че Арета трябва да я изпее. Тази солова версия седи на компютъра ми от години и когато чух, че Клайв прави филм за живота на Арета, му я изпратих. Светът не бе чувал цялото изпълнение на песента, а имаше нужда да го чуе, особено в момента", споделя Адамс.

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Ключови думи: