10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Бионсе пусна нова песен

През уикенда суперзвездата представи парчето Black Parade

Публикувано на 22 Юни 2020
Бионсе пусна нова песен

Бионсе изнада феновете с нова песен. 

В парчето "Black Parade" звездата призовава за “мир и репарации за моите хора“ и е част от проект, подпомагащ малките бизнеси на цветнокожите.  

Бионсе издаде парчето в последните часове на празника “Juneteenth” на 19 юни.

Датата е специална за цветнокожото общество, тъй като отбелязва забраната на робството в Щатите през 1865 г. Носителката на 24 награди Грами посвещава песента на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки и рапирайки гордо за родния си град Тексас, културата на цветнокожите и силата на жените. Копродуценти на "Black Parade" са Бионсе и дългогодишният й колаборатор Дерек Дикси, а армията от автори на текста към песента включва не само нея, но и Блу Джун, Британи Кони, JAY-Z и др. 

Освен значително послание, "Black Parade" носи със себе си и благотворителна кауза. В изявляние в уебсайта си, BБионсе обяви, че всички приходи от сингъла ще бъдат дарени в помощ на бизнеси, основани от цветнокожи. “Честит Juneteenth. Достойнството на нас цветнокожите е форма на протест, а радостта ни - наше право. “Black Parade” подпомага организацията “BeyGOOD's Black Business Impact Fund”, администрирана в помощ на всички малки бизнеси в нужда, основани от цветнокожи“. Под изявлението се намира и директория от компании (за мода, изкуствто, храна, напитки и др.), които феновете й могат да подкрепят. "Надявам се да не спираме да споделяме радост и да се подкрепяме един друг, особено във времена на трудности. Моля, продължавайте да помните нашата красота и сила". 

Бионсе е активно отдадена на разговори за расовото неравенство в цветнокожото общество, изразявайки гласно позицията си относно смъртта на Джордж Флойд, Бриона Тейлър и много други, призовавайки хората и правителството за промяна в Щатите и в цял свят.

Дискографията на Бионсе винаги е била фокусирана върху цветнокожото й културно наследство, най-вече откакто изпълнителката издаде награждавания си албум Lemonade през 2016 г., с който изцяло се потопи в корените си. След впечатляващото си изпълнение “Beychella” по време на звездния музикален фестивал Coachella през 2018 г., Бионсе сподели: “Работих изключително много, за да извоювам гласът ми да има тежест и да бъде чут, и в този момент от кариерата и живота ми, съм отговорна да правя това, което е най-добро за света, а не което е популярно“. 

“Black Parade” е първият солов проект на Бионсе, откакто работи по създаването на саундтрака към филма "Цар Лъв" и песента “Spirit”. Няколко месеца след това изпълнителката взе участие в ремикса на супер хита на Меган Тий Стелиън - “Savage”, който достигна до #1 в Billboard Hot 100.

 Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Ключови думи: