На живо

7

Бургас - адресът на лято 2020

Слушайте съвместната рубрика на Община Бургас и радио N-JOY - всеки петък в Шоуто на Инспектор N-JOY

Публикувано на 18 Юни 2020
Бургас - адресът на лято 2020

От петък, 19.06, по радио N-JOY започва нова рубрика.

"Бургас - адресът на лято 2020" ще се излъчва всеки петък в "Шоуто на Инспектор N-JOY".

Той ще ни разкрива интересни и полезни факти за Бургас като туристическа, "чиста" дестинация.

Ще научим повече за локалните забележителности, атракции, места за отдих, арт и музикални събития, които правят града привлекателно място за отдих и уикенд туризъм.

"Бургас - адресът на лято 2020" е съвместна рубрика на Община Бургас и радио N-JOY.


Заради магията и очарованието на морето или уникалния дух и енергията, Бургас се свързва със свобода, вдъхновение и неповторима атмосфера.

Бургас често е наричан „Фестивалният град на България“ и това не е случайно. В града се случват редица фестивали, които нямат аналог на Балканите и събират публика и изпълнители от целия свят. Пясъчните скулптури, Food & Music фестивали, Музикалните празници, спортните прояви - това са само една малка част от богатата културна програма на Бургас. През дните, когато се провеждат събитията, Бургас се превръща в една изключително колоритна и интересна дестинация.

За Лято 2020 Бургас предлага и нещо различно за всяка седмица! 

От 19 до 21 юни Бургас ще бъде завладян от магията на сцената, а прожекторите ще са насочени към стотици хора на изкуството.

Още в петък, 19 юни, театърът ще се завърне в Бургас с постановката "Смях в залата" и любимеца на българската публика Асен Блатечки. На различни места в града ще бъдат представени театрални постановки, танцови спектакли, концерти, изложби и филми. Събитията са на открито, предлагайки най-доброто съчетание от прохладата на Морската градина и приятното усещане за дълга, лятна вечер. Очакват ви изгодни предложения в бургаските хотели - партньори на „Уикенд в Бургас“. Ресторантите в морския град ще покажат що за сцена е чинията.

Уикендът на сценичните изкуства ще бъде открит на 19 юни с оперния концерт "Молитва" от 19.30 часа в Експозиционен център "Флора".

Красивата "Дисни" екранизация на любимата детска приказка "Пепеляшка" ще бъде прожектирана на фасадата на Регионална библиотека "Пейо Яворов".

Не пропускайте да се потопите в магията на лечебно-вълшебния фестивал "Биле Фест" на о-в Света Анастасия.

В събота и неделя от 10.00 до 19.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се изявяват танцови формации и различни школи по изкуства.

За най-малките почитатели на театралното изкуство е постановката на Кукления театър - "Часът на куклите".

Пълната програма на втория тематичен „Уикенд в Бургас“ може за видите на сайта на Община Бургас - ТУК.

Ключови думи: