На живо

7

Кой ще е Гласът на България 2020?

Зрителите избраха 8-те претенденти за титлата и наградата от 50 000 лева

Публикувано на 09 Юни 2020
Кой ще е Гласът на България 2020?

8 изключителни вокални таланти бяха избрани за финалисти от зрителите на „Гласът на България“ по време на уникален концерт на живо в неделя вечер.

Кристина Дончева и Керана от отбора на Камелия, Георги Шопов и Пламен Бонев от отбора на Иван Лечев, Елена Сиракова и Илин Папазян от отбора на Михаела Филева, както и Йоана Сашова и Александър Георгиев от отбора на Графа, спечелиха доверието на феновете и ще се борят за титлата „глас на България“ и наградата от 50 000 лв. на финала на шоуто на 14 юни.

На крачка от финала сцената напуснаха Христо Василев, Калина Велковска, Александър Славчев, Иван Лазаров и Свет Георгиев, които събраха най-нисък зрителски вот в отборите си. Макар че за първи път всички полуфиналисти пяха без публика, подкрепяни с живи видео връзки от своите близки и роднини, талантите направиха най-запомнящите се изпълнения на сцената на шоуто до момента и просълзиха менторите си. Камелия, Михаела Филева, Графа и Иван Лечев бяха единодушни, че това е най-силният полуфинален концерт в историята на „Гласът на България“.

„Изолацията ви се е отразила добре. Загубили сте страховете си и това се вижда на сцената. Всеки от вас излезе без задръжки и изрази себе си“, коментира Графа. Той бе и късметлията, получил 4-ти допълнителен участник за отбора си, след като в началото на концерта стана ясно, че отпадналият Александър Георгиев се връща в шоуто, събрал най-много гласове в „Зрителката кражба“. 20-годишният футболен и вокален талант се пребори за втори път за подкрепата на феновете и продължава към финала в отбора на Графа.

„Вътрешно в себе си усещах, че това ще се случи. Имаш невероятна харизма, която хората оцениха, защото ти си един диамант в българската музика. Това беше най-доброто ти изпълнение на тази сцена“, коментира развълнувано Влади Ампов след силното завръщане на Александър, който разчувства зрителите с личната си история и нежно изпълнение на парчето „I’m not the only one“. По време на извънредното положение роденият в Пловдив, но живеещ в Манчестър участник, остава в България, разделен с майка си, която се грижи за болни хора в старчески дом във Великобритания.

Полуфиналният концерт в неделя вечер беше открит ударно от беквокалистката Елена Сиракова, която изпя неочакван ремикс на хита на Beyonce „Crazy In Love“ легнала на сцената. Усилията й във вокално и сценично отношение дадоха резултат и тя продължи с Михаела Филева към финала следващата неделя.

Освен съдбата на талантите в шоуто, зрителите ще решават и кой от полуфиналистите над 25-годишна възраст ще получи уникалния шанс да запише собствено парче с музика на световноизвестното продуцентско дуо The Chainsmokers. Кой ще е щастливецът, определен от феновете с гласуване на сайта на предаването и кой ще е следващият „Глас на България“? Гледайте големия финал на 14 юни, от 20.00 часа, по bTV.  

Ключови думи: