На живо

7

VenZy написа песен в памет на Джордж Флойд

Един от най-популярните и обичани артисти в България, дълбоко разтърсен от трагичните събития с Джордж Флойд, написа песен за него и я записа, като засне и видео

Публикувано на 02 Юни 2020
VenZy написа песен в памет на Джордж Флойд

Един от най-популярните и обичани артисти в България - VenZy, дълбоко разтърсен от трагичните събития с Джордж Флойд, написа песен за него и я записа, като засне и видео.

Песента се нарича "Let Him Breathe (in memory of George Floyd)".  

VenZy направи следното изявление: "Като артист вярвам, че основната роля на изкуството, е да казва истината директно, честно и без никакво подправяне. Може би не знаехте, но аз съм наполовина бял, наполовина черен и се гордея с това. Поради тези причини, няма как да остана безразличен с всичко това, което се случва в САЩ в момента. Затова реших да посветя песен, в памет на Джордж Флойд и разбира се, в памет на всички жертви на полицейско насилие по света. Не ме разбирайте погрешно, тази песен не е срещу полицията, а срещу служителите, които петнят името на тази така важна професия! Искрено вярвам, че ние сме промяната, затова нека се ОБИЧАМЕ и УВАЖАВАМЕ. Защото всички сме ЕДНО ЦЯЛО! Нека БОГ да ви благослови !!!".  

Ключови думи: