На живо

7

Лейди Гага издаде нов албум

Мултиплатинената изпълнителка и носител на Грами представи колекцията Chromatica, която включва 16 нови трака и зашеметяващи колаборации

Публикувано на 01 Юни 2020
Лейди Гага издаде нов албум

Лейди Гага издаде шестия си студиен албум.

Мултиплатинената изпълнителка и носител на Грами представи колекцията Chromatica, която включва 16 нови трака и зашеметяващи колаборации.

Още с премиерата си новият албум се нареди под #1 в класациите на iTunes в 58 държави.

С Chromatica Лейди Гага отново заема поп трона си и предлага лятното поп-денс бягство, от което светът се нуждае точно сега. И този път тя не пропуска да разкаже за чувствата си. Много моменти в албума хвърлят суров, честен поглед върху живота й.

“По-добре да съм суха, но поне съм жива”, пее звездата в дуетното си парче с поп дивата Ариана Гранде – “Rain On Me”. И отнесено към ситуацията в света в момента, този трак внася позитивизъм и провокира мисли за благодарност за това, което имаме, въпреки обстоятелствата. Парчето е най-големият дебют на 2020 г. в Spotify, след като директно се изстреля до #1 в Global Spotify Chart и в класацията на САЩ. “Rain On Me” се нареди под #1 и в iTunes в над 29 страни, както и в глобалната класация на Apple. Парчето е рекордьор в историята на Spotify като най-стриймваното за ден парче-колаборация на изпълнителки. Екстравагантното видео е гледано над 60 млн. пъти. 

Поп категоричността в първите 2 издадени сингъла от Chromatica – “Stupid Love” и “Rain On Me” носи абсолютното усещане за завръщане на Лейди Гага у дома.

Сред колаборациите от висок клас в албума са и съвместните парчета на певицата с момичешката #1 K-Pop група Blackpink (“Sour Candy”) и с дългогодишния й приятел Елтън Джон (“Sine From Above”). Парчето-колаборация с Blackpink вече е #1 в iTunes в 53 страни.

Музикални продуценти на Chromatica са BloodPop и Лейди Гага.

Chromatica - съдържание:

1. "Chromatica I"

2. "Alice"

3. Stupid Love"

4. "Rain On Me" (with Ariana Grande)

5. "Free Woman"

6. "Fun Tonight"

7. "Chromatica II"

8. "911"

9. "Plastic Doll"

10. "Sour Candy" (with Blackpink)

11. "Enigma"

12. "Replay"

13. "Chromatica III"

14. "Sine From Above" (with Elton John)

15. "1000 Doves"

16. "Babylon"  

Ключови думи: