10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Нора Караиванова представи нова песен

Певицата прави своето сценично завръщане с парчето, озаглавено ЕДНО

Публикувано на 27 Май 2020
Нора Караиванова представи нова песен

Нора Караиванова прави своето сценично завръщане, след кратка лична пауза.

Преди година изпълнителката стана майка, а сега не само е готова отново да грабне музикалните моменти, но го прави и в най-добрата компания - тази на малкия Виктор и неговия видеодебют.

Всичко се случва в новия проект на Нора, наречен „ЕДНО".

Песента има интересна история, завързана преди години, когато се заговори за възобновяване на „Златният Орфей“. Създадена като фестивална песен от Бисер Иванов и Нора Караиванова, тогава „ЕДНО“ получава само своя аудио вариант, за да се допълни с атрактивна визия, през 2020- та година.

„Видеоклипът е заснет изцяло в родния ми град Горна Оряховица. Кадрите са от емблематичната зала на читалище „Напредък“, където аз и други изпълнители направихме своите първи вокални стъпки. Залата е много специална - освен, че събира историята на изключителни таланти, тя е и копие на оригиналната голяма сцена на НТ „Иван Вазов“, разказва певицата.

За видеоидеята Нора се доверява на режисьора Георги Муков, но докато за вътрешните кадри се намира перфектния вариант, екипът среща трудност при осигуряването на външните моменти. „Не зная дали ще повярвате, но едно от предизвикателствата по заснемането на „ЕДНО“ беше да открием ретро, соц. автомобил. Вече се бяхме отказали, когато съвсем случайно моя приятелка ме насочи към автосервиз, в който собственикът поддържа класическо „Жигули“, от онези с матрьошките, които се люлеят на задното стъкло и имат оригинален, кожен салон“, споделя изпълнителката. Този автомобил става един от героите във видеото.    

Специалните герои на „ЕДНО“

Приятелството: Темата за приятелството е основа за песента. Нора Караиванова признава, че винаги се води от принципа „заедно можем повече“ и е от малкото щастливи хора, които може да се похвалят с верни приятели, още от детските години.

„Имам и такива от професионалната гилдия. Маги Джанаварова е едно от момичетата, с което си споделям и си помагаме винаги“, допълва тя.

Плюшеното мече: Мечето е символ на приятелството и е предоставено за нуждите на визията, точно от приятел.

„Боряна Тошева е една от най-добрите ми приятелки, още от детските години. Мечето е на двете й момиченца, Вивиан и Анабел. Аз съм кръстница на Анабел, но не само заради това, а и заради искрената дружба по между ни, това мече изигра ролята на въпросния символ“, разказва Нора.

Виктор: Очарователният малък син на Нора, също има своя звезден момент в проекта. Появил се, макар и за кратко във видеото, в сърцето на изпълнителката той заема всяка една минута, всеки един ден.

„Благословена съм с това дете. Неговата съдба май е да обикаля цяла България с мен и за сега това му харесва. Не е от нервните деца, но определено ще е от музикалните. Всеки път, когато му пусна музика - реагира“, споделя щастливата майка.

С „ЕДНО“ Нора Караиванова изказва посмъртно своите специални благодарности към Емил Бояджиев, в чието звукозаписно студио е реализирана песента. 

Ключови думи: