10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Charli XCX издаде нов албум

Записът, озаглавен how i’m feeling now, е писан, записан и издаден в самоизолация

Публикувано на 19 Май 2020
Charli XCX издаде нов албум

Новият албум на Charli XCX, how i’m feeling now, е напълно уникална гледна точка.

Изпълнителни продуценти са Charli, A. G. Cook и BJ Burton, а албумът е писан, записан и издаден в изолация, заради последствията от настоящата пандемия от COVID-19, напълно релевантен с времето; принуждавайки Charli да използва каквито инструменти има на разположение по време на 6-седмичния креативен период по записването.

Албумът кани колаборации по нов начин, приветствайки феновете да дадат обратната си връзка за всеки аспект от записа; от допринасяне към видеата, до отделни селекции и др. Този подход дава резултат в албума, който в същината си е тип „направи си сам“, но се усеща и като присъщо дързък, интроспективен и непредвидим. 

По време на 11-те трака от албума, Charli изследва многобройни човешки чувства, вкарани в нов контекст, благодарение на карантината. Нуждата от хедонизъм и човешки взаимодействия звучат из албума, продуцирания от Dijon трак ‘pink diamond’ и еуфоричният “anthems”, в които Charli освобождава цялата си нервна енергия с експлозивен бийт от Danny L. Harle и Dylan Brady. Тракът е писан от части и от феновете на Charli, благодарение на споделените сесии по писането в Instagram live. Запис, който прекосява пълния спектър от емоции по време на карантина, ‘how i’m feeling now’ показва също и нюансите на вклюбването отново чрез блестящия първи сингъл ‘forever’, прогресивният рап трак ‘claws’ или свръхактивния garage-pop на ‘i finally understand’. Най-нежните моменти на албума блесват, а Charli празнува, позволявайки си да се отпусне в бавната песен ‘enemy’ или да се изправи срещу вътрешното съмнение в себе си и обърканите емоции в ‘detonate’. 

С ‘how i’m feeling now’ Charli XCX, с помощта на Ангелите си, създаде свой емоционално суров, непоколебимо прогресивен свят от вътрешната страна на комфорта на собствения й дом. Албумът, а и самата карантина, явно показаха нов начин не само на работа, но и на развитие при безпрецедентни условия; строго придържайки се към употребата на инструменти за създаването на жизвеноважно изкуство, което сякаш може да се направи само в такива условия. ‘how i’m feeling now’ е неотложен израз на един от най-адаптивните, вълнуващи поп звезди днес, но е и място за тези, които слушат, за да се почувстват достатъчно в безопасност, за да изразят себе си по какъвто начин искат във време, в което имаме най-голяма нужда от това. 

Ключови думи: